Форма входу

Пошук

Архів записів

Календар

«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Наше опитування

Всього відповідей:

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Субота, 20.04.2024, 13:35
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Головна » 2011 » Листопад » 24 » А переможцю – сова!
11:03
А переможцю – сова!
Гра є одним із методів навчання, дієвим способом підвищення інтересу до нього, засіб перевірки знань та найкращим способом міцного їх закріплення. То й не дивно, що дуже часто педагоги використовують гру у своїй роботі. Можливо, саме тому у понеділок в Острозькій дитячій музичній школі було проведено традиційну розважально-навчальну музично-теоретичну гру «Найрозумніший-2011».

Розпочинаючи цікавий захід, ведуча – викладач музшколи Наталія Балаушко повідомила, що це вже другий тур популярної гри. У першому брали участь всі учні старших класів школи, які писали тестові завдання з теорії музики. За їх підсумками до другого етапу пробилося 8 учасників, які набрали максимально можливу кількість балів – 57.

У відбірному турі були розіграні номери учасників. Ведуча озвучувала запитання, і той, хто знав на нього відповідь, зумів швидше зреагувати – піднімав руку і отримував свій номер. Він був дуже важливим, адже давав більше можливостей при виборі теми у першому конкурсному завданні. У ньому 2 хлопці і 6 дівчат обирали дві із десяти представлених тем. Варто зазначити, що запитання були дуже складні, але майже всі учасники давали правильні відповіді на більшість із 6 запитань. Це свідчить про відмінні знання дітей з історії і теорії музики.­

Коли учасники гри відпочивали і готувалися до наступних завдань, а журі підбивало підсумки, було проведено ігри із глядачами «Вірю – не вірю» та «Придумай слово із нот». Дітям це дуже сподобалось, і вони продемонстрували високу ерудицію та знання. А цукерки від ведучої були гарним подарунком за це.

Четверо учнів музшколи, які набрали найбільшу кількість балів, продовжили боротьбу у другому турі. Звучало питання, і учасник, для якого воно було призначене, мав дати на нього миттєву відповідь, обдумуючи її не більше 3 секунд. Після кількох кіл важких запитань з’ясувалось, що в фінал пробилися Ірина Симонович та Юрій Логвін, які найкраще впорались із завданням.

Фінал складався із трьох дуже складних конкурсів, у яких необхідно було, прослухавши кілька разів мелодію, виправити помилки у нотному записі, вибрати один із трьох правильний ритмічний малюнок мелодії та скласти у правильному порядку нотний запис фрагменту відомої пісні. Фіналісти відчайдушно боролися за перемогу, демонструючи хороший слух, знання і навики. Їх гаряче підтримували вболівальники, але переможцем мав стати лише один.

Знання учасників гри оцінювало журі, під головуванням директора музшколи Валентини Кузьменко. Саме вона підбила підсумки інтелектуальних змагань, всім її учасникам вручила солодкі подарунки. Під оплески присутніх вона оголосила, що переможцем гри «Найрозумніший-2011» в Острозькій дитячій музичній школі стала учениця 7 класу музшкошли по класу фортепіано Ірина Симонович (Острозька ЗОШ І-ІІІ ст. №3). Їй було вручено символ знань і мудрості – сову. Незабаром дівчина представлятиме наше місто на обласному етапі гри. Побажаємо їй і там здобути перемогу!

На завершення всі присутні у актовій залі дружно проспівали пісню крокодила Гени із мультфільму про Чебурашку.
Переглядів: 655 | Додав: sdfy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0