Форма входу

Пошук

Архів записів

Календар

«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Наше опитування

Всього відповідей:

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
П`ятниця, 19.04.2024, 21:51
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Головна » 2012 » Березень » 11 » Дідусь врятував онуків
13:39
Дідусь врятував онуків
Із незапам’ятних часів користуються люди Прометеєвим подарунком для свого блага. Та інколи через недбалість чи інші причини вогонь виходить з-під контролю. Прокидаючись вранці, члени родини острожанина Р. і не уявляли, що доведеться їм через дитячі пустощі викликати рятувальників…

– Повідомлення про пожежу у приватному житловому будинку до Острозького райвідділу Управління МНС області за телефоном 101 надійшло 3 березня о 09:15, – розповідає начальник Острозького РВ УМНС в Рівненській області, підполковник Володимир Заверуха. – На місце події негайно виїхав черговий караул рятувальників. Коли вони прибули на місце, то побачили, що з вікон будинку йде густий чорний дим. Не гаючи часу, бійці МНС в апаратах захисту органів дихання проникли у вщент задимлене помешкання та ліквідували загорання. У той час у будівлі людей вже не було. Внаслідок пожежі вогнем було знищено диван, дитячу колиску та пошкоджено підлогу. Люди не постраждали.

Коли уже все було позаду, співробітники райвідділу УМНС з’ясували, що в будинку проживає родина з п’ятьма дітьми. На момент загоряння у помешканні перебували 24-річна невістка господаря та її четверо дітлахів. Несподівано до матері, що займалася грудним дитям в одній із кімнат, забігла шестирічна донька Марія та сказала, що виникла пожежа. Жінка, вхопивши немовля, миттєво вибігла на двір, а інші двоє дітей (чотирирічний Максим та півторарічний Петрик) залишилися в охопленій димом кімнаті.

На щастя, 46-річний господар будинку, що порався в дворі, швидко зорієнтувався в ситуації. Він ще до прибуття вогнеборців кинувся у задимлене помешкання і майже навпомацки знайшов онуків та виніс їх на свіже повітря.

Рятувальникам вдалося також з’ясувати, що поки дорослі були заклопотані домашніми справами, один із хлопчиків знайшов сірники і підпалював їх. Від іскри чи непогашеного сірника невдовзі на дивані спалахнула постільна білизна і почала диміти. Хлопчики злякалися і заховалися, а ось дівчинка вдарила на сполох і тим врятувала життя молодшим братам і власне оселю від ще більших збитків.

– Після інциденту співробітники УМНС провели з батьками серйозну бесіду щодо необхідності навчання малюків правилам пожежної безпеки в побуті, зокрема, заборони дитячих пустощів і забав із сірниками, – продовжує розповідь Володимир Миколайович. – Користуючись нагодою, ще раз звертаюся до батьків – не допускайте дитячих пустощів з вогнем, більше розповідайте дітям про необхідність безпечного поводження з вогнем, газом та електроенергією. Це вбереже вас від багатьох бід.
Переглядів: 683 | Додав: sdfy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: