Форма входу

Пошук

Архів записів

Календар

«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Наше опитування

Всього відповідей:

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Субота, 20.04.2024, 14:06
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Головна » 2011 » Листопад » 14 » Долю кубка вирішив єдиний гол
21:59
Долю кубка вирішив єдиний гол
Нещодавно закінчився чемпіонат Острозького району з футболу. У неділю, 9 жовтня, у Вельбіному відбувся фінальний матч, який визначив цьогорічного володаря Кубка району. Перед фіналом вручали нагороди чемпіонам у першій і другій лізі районного чемпіонату.

Третій рік поспіль кращою футбольною командою Острожчини в головній лізі району став ФК "Вельбівно". Перед фінальним поєдинком голова Острозької райдержадміністрації Василь Дума, голова районної ради Рустам Хутиз та начальник відділу фізкультури і спорту Дмитро Білюк вручили переможцям здобуті нагороди.

У другій футбольній лізі золоті медалі і право підвищення у класі виборола острозька команда СК "Академія". На сільському стадіоні міський голова Олександр Шикер разом із начальником відділу фізкультури і спорту Острозької РДА вручили футболістам медалі, грамоти і кубок. В кінці сезону було визначено кращого футболіста Острожчини. На думку суддів, представників команд, таким був Олег Груша із ФК "Вельбівно". Йому було вручено відповідну грамоту. А потім почався найцікавіший та інтригуючий матч цьогорічного сезону.

Нагадаю, що до фіналу обидві команди дійшли, впевнено долаючи суперників, часто навіть із великими, майже хокейним рахунком. Вельбівненська команда, крім участі у районному чемпіонаті, грає ще й в другій обласній лізі. Окремі футболісти СК "Академія" також мають досвід боротьби в чемпіонаті області. Тож матч очікувався цікавим, хоч і дуже важким для суперників. Приємно відзначити, що вболівальники не помилилися. На сільський стадіон прийшло чимало глядачів, навіть не зважаючи на холодну погоду і вітер.

Тільки-но розпочався матч, вельбівненська команда, на правах господаря, зразу ж кинулась в атаку. Її гравці першими завдали прицільний удар по воротах, але він був не сильний, і воротар впевнено відвів загрозу. Сільські футболісти продовжували атакувати як із обох флангів, так і намагались пробитися по центру, часто завершуючи атаку ударом по воротах. Треба віддати належне острожанам, які на чужому полі "не злякалися" грізного та іменитого суперника і грали у свій футбол, більше сподіваючись на контратаки і впевнено діючи в обороні.

Атака за атакою вельбівненська команда прагнула розписатися у воротах острожан. Але гості не сиділи в "глухій" обороні. Десь на 8 хвилині СК "Академія" втратила реальну можливість забити гол. Не вистачило миті, щоб нападаючий переправив кулястого у сітку воріт господарів. Через кілька хвилин міські футболісти знову втратили можливість відзначитись, але у тій ситуації вже відмінно зіграв голкіпер ФК "Вельбівне". Господарі, в свою чергу, відповіли сильним ударом над перекладиною після штрафного.

Десь на 23 хвилині матчу сільські футболісти знову втратили можливість вийти вперед - встиг зреагувати воротар острозької команди. У такому руслі команди грали майже всю гру. За оцінкою багатьох глядачів матч був не тільки цікавим, але й видовищним. Варто відзначити високу техніку володіння м'ячем гравців обох команд, грамотну побудову оборони, цікавими були окремі комбінації. Мені запам'яталась 25 хвилина першого тайму, коли нападник господарів майстерно "нирнув" між двома захисниками і точно переадресував м'яч в район одинадцятиметрової позначки. Завершальний удар форварда вельбівненської команди був дуже сильним. Можна вважати дивом, що воротар острожан Сергій Базилюк-Котович встиг зреагувати на такий удар і зберегти свої ворота недоторканими.

В середині першого тайму ігрова і територіальна перевага була на боці ФК "Вельбівно". Відчувався бойовий настрій, бажання вдома здобути перемогу. В деяких ситуаціях господарі поля, можливо, й надто поспішали, діяли відчайдушно, не шкодуючи ні себе, ні суперника. Хоча відверто грубої гри, порушень правил було не багато.

На 35 хвилині матчу в центральному колі господарі отримали право на штрафний удар. Острожани перехопили м'яч і кинулись в атаку. Сергій Феленюк наважився пробити з відстані 20-25 метрів до воріт та ще й в оточенні захисників. Удар був дуже сильний, а головне точний. Можливо, воротар не помітив момент удару, а коли м'яч вже був у польоті, то не встиг дотягнутись до нього. Тож довелось розпочинати гру із середини поля, коли рахунок став 1:0 на користь ФК "Ака­демія".

Другий тайм мало відрізнявся від першого. Змінити рахунок мали можливість обидві команди, але оборонці діяли краще, або завершальні удари були не точними. Вболівальники сільської команди гаряче підтримували своїх гравців. Неодноразово закликав зібратися та забити гол їхній капітан Степан Кащин, вперто ведучи за собою команду, показуючи приклад наполегливості. Але того дня глядачам більше не судилося побачити голів. Фінальний свисток судді Володимира Озімковського зафіксував перемогу СК "Академія" з рахунком 1:0. Таким чином команда Дмитра Куліша в дебютному сезоні зробила дубль - золоті медалі чемпіонату поклала в кубок району. Чудовий результат! Вітаємо з перемогою!
Переглядів: 583 | Додав: sdfy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: