Форма входу

Пошук

Архів записів

Календар

«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829

Наше опитування

Всього відповідей:

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
П`ятниця, 26.04.2024, 08:57
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Головна » 2012 » Лютий » 27 » І острожани вшанували Висоцького
18:55
І острожани вшанували Висоцького
Гарний подарунок отримали шанувальники творчості Володимира Висоцького Нетішина. Там відбувся І етап VI фестивалю бардівської пісні ім. Володимира Висоцького. А удостоїлось місто такої честі завдяки острожанину Олександру Шустеруку, який достовірно встановив першість міста енергетиків на присвоєння імені творця неповторних поезій і пісень. А ще відтепер у музеї Висоцького в далекому російському Краснодарі буде експонуватися малюнок острожанки – переможниці творчого конкурсу серед художників присвяченого композитору і поету.

Розпочинаючи концертну програму фестивалю, ведуча зазначила, що 25 січня Володимиру Семеновичу виповнилося б 74, але – не склалося. Найкраща пам’ять про людину є наша світла пам’ять про неї та любов до його творчості. І фестиваль бардівської пісні, який було започатковано у 2007 році у Рівному, – є краплиною загальної пам’яті про цю неординарну людину. Приємно, що лише за 5 років із регіонального фестивалю він перетворився на міжнародний. І тепер беруть участь у ньому творці пісень і барди з близького зарубіжжя. Є надія, що незабаром з’являться ще й представники з дальнього.

Учасників фестивалю привітала міський голова Нетішина Ольга Омельчук. Голова оргкомітету Михайло Кирилов висловив надію, що і далі фестиваль буде проводитись у Нетішині, і вручив очільнику міста спеціальний подарунок, із світлиною Володимира Висоцького, яким нагороджують барда, що став гран-прі фестивалю. Він також подякував скульптору Світлані Лелях, яка створила меморіальну дошку, яка тепер знаходиться на одному з приміщень вулиці Висоцького в Нетішині.

А потім звучали пісні Володимира Висоцького. Одні виконували у його стилі, інші – оранжировані, були і власні, і присвяти. Але кожна з них знайшла відгук у серці глядача, про що свідчили аплодисменти і вигуки «Браво!». Після закінчення концертної програми на сцену запросили кореспондента газети «Перспектива» Олександра Шустерука. Він прочитав перекладену українською «Баладу про кохання», а також розповів, що нещодавно проводився творчий конкурс, присвячений пам’яті Володимира Висоцького. Малюнок переможця – острожанки Катерини Кравчук журналіст урочисто вручив організатору музею Володимира Висоцького у Краснодарі Олексію Журавльову. Тож, острожанин «подарував» місту енергетиків фестиваль, а інша юна мешканка нашого міста – свій малюнок музею, який, сподіваємось, займе чільне місце в експозиції і свідчитиме про нашу любов до творчості Висоцького.

Підбила підсумки фестивалю і вручила нагороди кращим бардам міський голова Нетішина. На мою думку, всі були варті відзначення, але відзначили редактора нетішинської газети «Перспектива» Віктора Гусарова, а також гостей міста Олексія Журавльова, Олександра Федорчука, Володимира Кардаша та Альбіну Гончарову. На завершення усі учасники фестивалю разом із глядачами заспівали чи не найпопулярнішу і найвідомішу пісню «Друг». Проводжали задоволених побаченим і почутим глядачів із залу, як і зустрічали, безсмертні пісні Володимира Висоцького. А у неділю в Рівному відбувся другий етап фестивалю.
Переглядів: 664 | Додав: sdfy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: