Форма входу

Пошук

Архів записів

Календар

«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Наше опитування

Всього відповідей:

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
П`ятниця, 29.03.2024, 00:02
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Головна » 2012 » Травень » 22 » Ікони відобразилися на склі
19:27
Ікони відобразилися на склі
У  найстарішому храмі сусіднього Нетішина – Святої великомучениці Параскеви сталося чудо: зразу дві ікони – Божої Матері «Казанська» та Святої великомучениці Параскеви дивним чином відобразилися на склі кіота. Є вже і факти зцілення ними людей. 

Чудо помітили у перший день Великого посту. Після ранкового богослужіння було вирішено поміняти рами у кіоті згаданих вище ікон. Люди, які виконували цю роботу, першими помітили чудесний образ на склі. Усвідомивши, що стали свідками Божественного чуда, вони зі слізьми радості на очах впали на коліна, поклонившись, дякували Богу за Його милосердя і любов до прихожан святого храму. Самі ікони за короткий час буквально на очах віруючих відновилися. Коли до них прикладалися, цілували, то відчувався запах свіжих фарб, було таке відчуття, ніби вони тільки що написані. 

– Це велика милість Божа до усіх нас християн. Замість того, щоб покарати нас за наші гріхи і беззаконня, Господь посилає нам милість, подає нам через чудотворні ікони Свою благодатну допомогу, – каже жінка, яка прийшла в храм побачити чудо і помолитися Богу.

– Ось так великий Художник – Господь прямо на наших очах звершив ще одне чудо Своєї милості, – резюмує один із прихожан. 

 Чудо зацікавило паломників із Києва, Рівного, Славути, Острога та інших сусідніх регіонів. Воно, безумовно, є свідченням істинності Божественної милості, яка дарується від чудотворних ікон усім тим, хто звертається до них з вірою та надією. 

– Тепер ці ікони ми по праву можемо називати чудотворними, адже вони не тільки дивним та загадковим чином відобразилися на склі, але й через те, що люди, які приклалися до них, отримали чудесні зцілення, – розповідає настоятель храму о. Роман. – У середу першого тижня Великого посту після вечірнього богослужіння та поклоніння іконам, літня жінка, яка не могла безболісно ходити та бити поклони – зцілилася. Всі присутні у храмі мали змогу переконатися в цьому на власні очі. Через деякий час ще одна жінка звернулася до нас із наступним повідомленням про своє чудесне одужання. У неї довгий час були проблеми із колінами – відчувався біль і дискомфорт при ходьбі. У перший тиждень посту вона прийшла до церкви, приклонила коліна та від усього серця помолилась до чудотворних ікон. І сталося ще одне диво – наступного дня болі у неї зникли. 

У храмі прославляють Бога вже 132 роки. Там у іконах бережно зберігаються мощі багатьох святих і великомучеників, зокрема великомучениці Параскеви, в честь якої названий храм, святителя Ніколая, апостолів Якова і Марка, Федора – кн. Острозького, Кукши Одеського, Лаврентія Чернігівського, частинка Хреста Животворящого, на якому був розп’ятий Господь. Та й ікона великомучениці Параскеви написана ще в далекому ХІХ столітті… 

У храмі сподіваються, що чудесне відображення образів на склі і зцілення людей далеко не останні прояви чуда, яке Господь дарує людям по молитвам Його Пречистої Матері та Його Святої Великомучениці. Тепер ці чудотворні ікони та скло, на якому чітко видно зображення святих, перебувають на чільному місці у храмі. Його активісти кажуть, що вони раді всім, хто бажає поклонитися Божественному чуду Бога, попросити в нього допомоги на життєвій ниві, зцілення своїх душевних і тілесних недугів, особливо у ці святі дні Великого посту. Це можна зробити щоденно з 10 до 19 години. Щоп'ятниці о 18:00 відбуватиметься Водосвятний молебень з Акафістом перед святими іконами. Щонеділі о 7 год. буде проходити таїнство Соборування біля чудотворних ікон, Сповідь, Божественна літургія, після якої молебень та поклоніння чудотворним іконам.

Іван ГЛУШМАН
Переглядів: 776 | Додав: sdfy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: