Форма входу

Пошук

Архів записів

Календар

«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Наше опитування

Всього відповідей:

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Субота, 27.04.2024, 00:47
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Головна » 2012 » Березень » 11 » Як розвиватиметься земельна реформа
12:32
Як розвиватиметься земельна реформа
Такою була тема прес-конференції у Рівному минулого тижня. Йшлося про перспективи після набуття чинності закону «Про ринок земель». Своїми думками з цього приводу ділилися чиновники, юристи, представники освітнього проекту USAID Агроінвест, торгових агрофірм, громадських організацій.

На початку прес-конференції з приводу земельної реформи в Україні виступили: заступник голови Рівненської обласної ради Олександр Чуприна, заступник начальника головного управління Держкомзему у Рівненській області Олександр Придатко, заступник керівника проекту USAID Агроінвест Олександр Каліберда, керівник напряму «Розвиток ринкової інфраструктури» проекту USAID Агроінвест Микола Гриценко, голова асоціації фермерів і приватних землевласників України у Рівненській області Дмитро Українець, юрист проекту USAID Агроінвест, відомий радіоведучий спеціальної передачі про приватизацію землі Павло Кулинич, директор Рівненського оптового ринку сільськогосподарської продукції Олександр Левшук, менеджер з комунікацій та освітніх кампаній проекту USAID Агроінвест Марина Зарицька. Після цього присутнім журналістам Рівненської і Волинської області було надано можливість задавати питання. Основним лейтмотивом їх виступів було те, що до продажу земель сільськогосподарського призначення необхідно добре підготуватись і не допустити порушень прав селян.

Обговорювались питання, як на практиці здійснюватиметься продаж земель сільськогосподарського призначення і чому важливе значення має повноцінне законодавче забезпечення цього процесу; як позначиться запровадження ринку земель на сільському господарстві; хто і як вирішуватиме спірні питання та розв’язуватиме конфліктні ситуації, які можуть виникати між землевласниками під час купівлі-продажу сільгоспугідь та користування ними; необхідність створення сучасної ринкової інфраструктури, здатної задовольнити життєві потреби селян та прискорити проведення аграрної реформи в Україні; як розвиватиметься ринкова інфраструктура в державі, роль організацій сільгосптоваровиробників у економіці; наявні ресурсні можливості та підходи до вирішення нагальних питань фінансової підтримки дрібних сільгосптоваровиробників; обговорювалися конкретні конфліктні ситуації та шляхи їх вирішення та ін.

А ще того дня журналісти Рівненської та Волинської областей були учасниками одноденного Медіа-заходу, який організував Проект агентства США з міжнародного розвитку USAID Агроінвест за підтримки національного прес-клубу «Українська перспектива» і Рівненського та Волинського прес-клубів реформ. Ми дізналися про проведення масштабної інформаційної кампанії в Україні щодо земельної реформи, побувавши на презентації Проекту, були учасниками тренінгу, взяли участь у творчому конкурсі із земельних питань.
Переглядів: 789 | Додав: sdfy | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: