Форма входу

Пошук

Архів записів

Календар

«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Наше опитування

Всього відповідей:

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Субота, 20.04.2024, 19:00
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Головна » 2011 » Грудень » 8 » Як Ви ставитесь до нової редакції закону про вибори народних депутатів України?
22:25
Як Ви ставитесь до нової редакції закону про вибори народних депутатів України?
Сергій РИБАЧОК, депутат Острозької міськради:


– Я вважаю, що змішана виборча система не відповідає потребам держави та суспільства. За час незалежності України це уже четверта кардинальна зміна правил гри, а це є ознакою або маніпуляції, або непрофесіоналізму. Змішана система в черговий раз заплутає виборця, позбавить парламент партійної структури, ускладнить формування більшості. Це штучне змішування двох різних способів визначення результатів виборів, і результат застосування такої системи теж буде штучним і неприроднім.



Марія КУЗЬМІНЧУК, працівник Острозької райради:

– Перш за все зазначу, що новий закон про вибори народних депутатів підтриманий як більшістю парламенту, так і опозицією. І це приємно. Думаю, що він буде кроком уперед у забезпеченні конкурентності та прозорості виборчого процесу. Закон стане гарантом реалізації стандартів, які гарантують демократію в розвинених країнах. Позитивним також є те, що 50 відсотків депутатів обиратимуть в мажоритарних округах. Ми матимемо свого депутата, до якого можна буде звертатись за допомогою у вирішенні багатьох питань.



Ігор ГОНЧАРЕНКО, ветеран афганської війни:

– У мене до нового закону про вибори депутатів Верховної Ради ставлення негативне. Я вважаю, що Партія регіонів написала його для себе. Влада сьогодні катастрофічно втрачає довіру у людей. Вони сподіваються, що підвищивши прохідний бар’єр і заборонивши блоки, будуть безумовними переможцями. Та те, як влада відноситься до афганців, чорнобильців, підприємців, студентів, пенсіонерів, інших простих громадян – популярності їй не додасть. Думаю, не допоможе і написаний для них закон. 



Надія ТИШКО, член виборчих комісій з багаторічним досвідом:

– Відверто кажучи, із новим законом про вибори детально не знайома. Чула про нього з передач радіо і телебачення, дещо читала, але це не дає повного уявлення про нього. Негативним вважаю те, що забрали з виборчого бюлетеня пункт «Проти всіх». Тепер люди або будуть вкидати в урну для голосування чистий бюлетень, або цілеспрямовано робитимуть дві-три відмітки, щоб його визнали не дійсним. Частина людей, хоч і невелика, завжди висловлюється проти всіх, бо вважає, що гідних серед кандидатів немає. Тепер виборців цього права позбавили. Думаю, що це погано!
Переглядів: 662 | Додав: sdfy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: