Форма входу

Пошук

Архів записів

Календар

«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Наше опитування

Всього відповідей:

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Субота, 20.04.2024, 04:00
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Головна » 2011 » Листопад » 10 » Ліцей – надійна путівка в майбутнє
09:59
Ліцей – надійна путівка в майбутнє
Уже 10 років в нашому місті функціонує заклад нового типу – Острозький обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою. За цей час з його стін вийшло багато випускників, які, у більшості випадків, пов’язали своє життя із силовими структурами. Хоч навчальний заклад ще зовсім юний, але вже має чимало досягнень та свої традиції.

Незмінний начальник закладу, полковник Дем’ян Поліщук розповідає, що формування військового ліцею на стародавній острозькій землі не є випадковістю, адже вона здавна славиться своїми військовими діячами та збройними формуваннями, чудовими людьми зі світовими іменами.

А починалося все десять років тому, коли своїм розпорядженням голова Рівненської ОДА відповідно до розпорядження Президента України «Про розширення мережі ліцеїв з посиленою військово-фізичною підготовкою», дав життя майбутньому навчальному закладу в нашому місті. Дем’ян Васильович нині пригадує, що перед цим дуже жваво обговорювалося майбутнє місцезнаходження закладу. Завдяки наполяганням голови обласної ради Романа Василишина та депутата Ігоря Пасічника, тодішніх депутатів облради від нашого міста, вдалося переконати обласних очільників, що цей ліцей-інтернат має бути саме в нашому місті. До речі, саме Ігор Демидович запропонував тодішньому заступнику командира 14-го інженерного полку, який дислокувався в Острозі, Дем’яну Поліщуку очолити новий навчальний заклад. При фінансовій підтримці обласної ради, управління освіти і науки Рівненської ОДА Дем’ян Васильович розпочав активну роботу по створенню матеріально-технічної бази ліцею. Паралельно вивчався досвід роботи таких закладів у інших областях, бо такого ліцею на Рівненщині ще не було.

– Ліцей було сформовано 25 вересня 2001 року, – розповідає Дем’ян Поліщук. – Проведено набір дітей, і 5 листопада 2001 року для 33 ліцеїстів розпочалися планові навчальні заняття на базі НаУ «Острозька академія» та ВПТУ. 23 листопада 2001 року після зустрічі ліцеїстів з Президентом України Леонідом Кучмою ми отримали приміщення розформованого 14-го інженерного полку. До речі, звідти до нас перейшло багато офіцерів, прапорщиків та інших службовців, які стали працювати у ліцеї. Після ремонту новосілля ми відзначили 25 грудня 2002 року. Це дало поштовх до активізації роботи по створенню та зміцненню матеріально-технічної та методичної бази закладу.

Сьогодні ліцей – це сучасний навчальний заклад, у якому створено усі умови для належного рівня військової та фізичної підготовки, сумлінного навчання та відпочинку. Він є однією з яскравих перлин в освітянському намисті Острога, підтверджуючи давнє звання Острога як міста шкіл.

Дем’ян Васильович розповідає, що формування складу навчальних груп завжди проводиться із врахуванням психологічних особливостей ліцеїстів та їх базового освітнього рівня. Значну увагу заклад приділяє виявленню та розвитку обдарованих та здібних дітей. Завдяки цьому ліцеїсти щороку займають високі місця у ІІ та ІІІ етапах Всеукраїнських учнівських олімпіад, турнірах, конкурсах науково-пошукових робіт МАН. А ще ліцей славиться своїми музикантами – бо тут функціонує духовий оркестр, співаками, танцюристами, художниками, і, звісно ж, спортсменами, бо має добре розвинену спортивну базу. В ліцеї успішно діє «Школа молодших командирів», його вихованці беруть активну участь у спортивних змаганнях всеукраїнського рівня.

У закладі склався висококваліфікований колектив офіцерів-вихователів та вчителів, які мають великий досвід навчання та виховання ліцеїстів. За час існування життя ліцею та його вихованців збагатилося зустрічами з Президентами, главами уряду, міністрами, бували на багатьох святкових заходах. Весело та урочисто у ліцеї відзначають День вчителя, інавгурацію ліцеїстів, свято першого та останнього дзвоника, День Збройних сил України, свято творчої обдарованості, День святого Валентина, Різдво.

Важливим є і те, що другою домівкою навчальний заклад стає для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які вирішили пов’язати своє життя з військовою справою. Тут навчаються також діти з багатодітних сімей, що постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, військовослужбовців, які загинули при виконанні службових обов’язків.

Гордістю як Острозького військового ліцею, так і будь-якого іншого навчального закладу є його випускники. За 10 років в ліцеї пройшли навчання 669 ліцеїстів. Навчальний заклад здійснив 9 випусків. 255 випускників стали курсантами військових навчальних закладів, 218 – курсантами навчальних закладів силових структур, 196 – студентами цивільних вузів.

Начальник ліцею розповідає, що у новий навчальний рік колектив ліцею-інтернату вступив з оптимізмом і високою відповідальністю за формування майбутніх захисників Батьківщини. Є впевненість, що творча праця всього колективу, щедрість душі, терпіння і любов, вимогливість і людська доброта стануть й надалі надійними засобами навчання й виховання наших ліцеїстів, яким будувати і захищати Україну.
Переглядів: 770 | Додав: sdfy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: