Форма входу

Пошук

Архів записів

Календар

«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Наше опитування

Всього відповідей:

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Субота, 20.04.2024, 09:59
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Головна » 2012 » Березень » 11 » Ліквідовували умовну пожежу
13:03
Ліквідовували умовну пожежу
У вівторок, 21 лютого, в Національному університеті «Острозька академія» відбулися тактико-спеціальні навчання, під час яких відпрацьовувалися дії на випадок виникнення надзвичайної ситуації.

Стартом навчань стала ввідна інформація про умовну техногенну аварію в газовій котельні вузу. З того моменту всі негайно включилися у роботу. Через кілька хвилин почулися звуки сирени пожежного автомобіля рятувальників, який поспішав на місце події. Швидко і злагоджено рятувальники розгорнули своє обладнання, одягли спеціальні костюми і протигази. По команді зі штабу вони приступили до розвідки на місці ймовірної аварії і пожежі. Незабаром із приміщення винесли двох постраждалих (на знімку). На той час надати їм допомогу були вже готові інші учасники громадських формувань ЦЗ, в арсеналі яких було медичне обладнання та найнеобхідніші препарати. Щойно на місце пригоди прибула швидка медична допомога, потерпілих передали під їх опіку і транспортували до лікарні.

На місце ймовірної аварії прибули також оперативні працівники інших міських та міськрайонних служб, зокрема, газової служби, міліції, зв’язківці, комунальники, електроенергетики, а також представники міської влади, зокрема, начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення і мобілізаційної роботи виконкому Острозької міської ради Анатолій Каус. Вони разом із службою цивільного захисту університету злагоджено діяли ліквідовуючи і мінімізовуючи наслідки ймовірного лиха. Врятувавши потерпілих, ліквідувавши пожежу всі задіяні у тренуванні зібрались на подвір’ї університету. Підсумки навчань підбив начальник відділу цивільного захисту управління МНС у Рівненській області, підполковник служби ЦЗ Сергій Ткачук. Він коротко проаналізував хід тренувань, звернув увагу на злагоджені і правильні дії окремих ланок, зокрема рятувальників і медиків. У своєму аналізі керівник навчань не оминув допущених недоліків.

– Сьогодні відповідно до графіку відпрацювання дій органів управління та сил цивільного захисту місцевої ланки територіальної підсистеми цивільної оборони відбулися тактико-спеціальні навчання в Національному університеті «Острозька академія», – каже Сергій Ткачук. – Ми спостерігали, як відбувається ліквідація умовної надзвичайної ситуації за умови, коли через неспрацювання автоматики газового обладнання котла стався вибух. Ним пошкоджено приміщення, виникла пожежа, були потерпілі. У цілому навчання пройшли задовільно, хоча є певні недоліки. Ми їх побачили і тепер будемо спільно працювати, щоб у випадку виникнення надзвичайної ситуації бути готовим протистояти їй.

За ходом навчань спостерігав начальник ГУ МНС України в Рівненській області Володимир Оглобля.
Переглядів: 551 | Додав: sdfy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: