Форма входу

Пошук

Архів записів

Календар

«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Наше опитування

Всього відповідей:

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
П`ятниця, 19.04.2024, 18:17
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Головна » 2012 » Травень » 22 » Межирічанка – дипломант обласного конкурсу
19:32
Межирічанка – дипломант обласного конкурсу
Напередодні відзначення 198-річниці з Дня народження Тараса Шевченка у Рівненському міському палаці культури відбувся 20-й обласний конкурс читців-аматорів "Кобзарева струна не вмирає". Участь у ньому взяли 30 найкращих декламаторів районних та міських етапів конкурсу. Приємно, що за підсумками творчого змагання в обласному центрі дипломанткою стала юна межирічанка Ольга Стрілецька.

Кроком до такого успіху учениці 6 класу НВК «Межиріцька ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ» стала участь у районному етапі творчого змагання і зайняте там призове місце. Воно дало право юній межирічанці представляти Острозький район на обласному рівні. 

До участі в конкурсі дівчині допомагала готуватись директор Межиріцького ЦКД Софія Дубінчук. У творчому суперництві із тридцятьма учасниками, перед знаними фахівцями юна межирічанка не знітилась. Вона так майстерно та переконливо прочитала уривок з поеми «Сон», що журі присудило дівчині перемогу у номінації за найкраще виконання творів Тараса Шевченка. Багатьом також сподобався виступ острожанина, студента РДГУ, члена гуртка художнього читання при міському ЦКД Сергія Українця.

Ольга Стрілецька розповідає, що конкурс «Кобзарева струна не вмирає» їй дуже сподобався. Його метою є вшанування пам’яті генія українського народу, національно-культурне відродження України та розкриття молодих талантів-виконавців розмовного жанру. Конкурсна програма складалась з трьох частин, де учасники мали прочитати твір Тараса Шевченка, твір сучасного автора чи письменника – класика на козацьку тематику, або присвячений темі України і твір за власним вибором. Обов’язковою умовою було те, що тривалість конкурсної програми читця обмежувалась сімома хвилинами виступу, і мала виконуватись, природно, лише українською мовою.

Дівчина каже, що зі сцени звучали твори Кобзаря, а також Лесі Українки, Ліни Костенко, Василя Стуса, Павла Глазового та місцевих авторів. Юна межи­річанка на конкурсі читала вірш Олеся Ундіра «Молитва». При підбитті підсумків та визначенні переможців членами журі враховувалась не лише майстерність виконання твору, а й сценічна культура читця, манера читання, голос, дикція, жести та ін. Цілком очевидно, що представниця Острожчини якнайбільше відповідала всім цим умовам, за що й отримала визнання журі.

– Про нашу Олю Стрілецьку можу сказати лише хороше, – розповідає заступник директора Межиріцького НВК Галина Гаврилюк. – Вона добре навчається, регулярно бере участь у шкільних і сільських заходах – співає, декламує вірші, допомагає в їх організації. А ще вона – скромна і тактовна. Безумовно, нам дуже приємно, що її вміння належним чином оцінені. Від усієї душі бажаємо їй вдалих виступів у майбутньому.

Іван ГЛУШМАН
Переглядів: 677 | Додав: sdfy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: