Форма входу

Пошук

Архів записів

Календар

«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Наше опитування

Всього відповідей:

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Субота, 20.04.2024, 08:49
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Головна » 2011 » Листопад » 20 » Новий навчальний рік – в оновленій школі
17:44
Новий навчальний рік – в оновленій школі
Приємна і хвилююча подія відбулася у п’ятницю, 2 вересня, в комунальному закладі «Острозька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ст. Рівненської обласної ради». Там урочисто відкрили навчальний корпус №1. Новосілля стало великим святом, на яке завітали друзі закладу. Їх, як годиться, зустрічали хлібом-сіллю. Гості бажали успіхів у навчанні та роботі, раділи зміцненню матеріальної бази школи, вручали подарунки. Гостинні господарі дякували владі за чудовий подарунок для закладу, провели першу екскурсію приміщеннями, влаштували міні-концерт.

Перший заступник голови Рівненської обласної ради Михайло Кривко, виступаючи під час відкриття новобудови, зазначив, що цього року у різних куточках області введено в експлуатацію чимало нових приміщень. Приємно, що серед них є освітянські. Школа-інтернат перебуває під опікою обласної ради, тому все вирішується на вищому рівні. 

– Бажаю дітям, вчителям і вихователям успішного навчання та роботи, щоб весело жилося, навчалося, працювалося. Я з великою радістю приїхав до Острога, щоб разом з вами відзначити цю подію, – сказав Михайло Петрович.

Начальник управління освіти і науки Рівненської облдержадміністрації Іван Вєтров у своєму виступі-вітанні зауважив, що нове приміщення унікальне, затишне і дуже красиве. Він висловив сподівання, що дітям і педагогам у нових просторих кабінетах буде комфортно навчатися і працювати. Сприятиме цьому також нове обладнання, яке допоможе навчити долати бар’єр для дітей з вадами слуху у спілкуванні з суспільством. 

Острозький міський голова Олександр Шикер зазначив, що новосілля – це завжди радісна і хвилююча подія. Дуже добре, що вихованці школи-інтернату та освітяни відтепер навчатимуться і працюватимуть у світлих і просторих класах, де їм буде комфортно і приємно. 

Вітання, щирі побажання, радість за дітей та освітян звучали з вуст депутата обласної ради, голови Острозької райдержадміністрації Василя Думи, начальника Рівненського обласного центру «Інваспорт» Віктора Кучера, завідувача кабінету інтернатних закладів Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Наталії Гузь, настоятеля студентсько-викладацького храму преподобного Федора Острозького Національного університету «Острозька академія» Василя Жуковського. Після урочистого символічного перерізання стрічки і огляду приміщень він разом із присутніми освятив приміщення закладу.

Гості на новосіл­ля приїхали не з по­рож­німи руками – закладу подарува­ли телевізор, холодильну установку, DVD-караоке, освячену чудотворну ікону, книги, м’ячі та ін. Поважних і шанованих гостей, як у сиву давнину, зустрічали з хлібом-сіллю. Учасники танцювального колективу школи-інтернату подарували вальс, а молодші вихованці віршами вітали гостей. 

Без сумніву, реконструйоване і добудоване нове приміщення стало окрасою Нового міста. Гарний естетичний вигляд, дбайливо упорядкована територія, обладнані зі смаком кабінети, які відповідають сучасним вимогам, суттєво покращать життя і навчання у закладі. Тепер школа має прекрасні, обладнані усім необхідним, кабінети жестової мови, хімії, фізики, географії та образотворчого мистецтва, нову їдальню та харчоблок. А почалося будівництво нового приміщення ще у 2008 році. З того часу було освоєно біля 6 млн. 700 тис. грн. Напередодні нового навчального року єдиній на Рівненщині спеціалізованій школі-інтернату було закуплено нові навчальні і методичні посібники, меблі, обладнання. Це дасть новий поштовх для підвищення рівня навчання та виховання дітей з вадами слуху, дозволить на високому рівні організовувати і забезпечувати навчально-виховний процес. Новосілля відходить у історію. Тепер у школі-інтернаті мріють про новий спортивний комплекс із басейном…
Переглядів: 683 | Додав: sdfy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0