Форма входу

Пошук

Архів записів

Календар

«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Наше опитування

Всього відповідей:

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вівторок, 23.04.2024, 13:19
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Головна » 2011 » Листопад » 16 » Піклуємось про людей від народження...
23:11
Піклуємось про людей від народження...
Скоро буде відзначатись 10-та річниця з часу створення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Про роботу Здолбунівської міжрайонної виконавчої дирекції (МВД) Рівненського обласного відділення, її здобутки, проблеми, минуле, сьогодення, плани на майбутнє моя розмова з її керівником Сергієм ГРИДІНИМ.

– Десять років тому, в 2001 р., було створено Рівненське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та його структурні підрозділи. В жовтні 2001 р. розпочала виконання своїх обов'язків Здолбунівська міжрайонна виконавча дирекція.

На цей час дирекція здійснює державне соціальне страхування з тимчасової втрати працездатності на території Здолбунівського та Острозького районів. Ці дві адміністративні одиниці мають значний природно-ресурсний потенціал, представлений лісами і земельними угіддями, розвинутою промисловістю з виробництва будівельних матеріалів, великим залізничним вузлом, в якому перетинаються безліч вантажопотоків України. Не можна також забувати про історико-культурну перлину – Острожчину – із унікальними пам’ятками старовини та прекрасним музейним фондом. Все це створює хороші можливості для діяльності людей, розширення сфери зайнятості, а відтак і соціального страхування.

– Сергію Володимировичу, що Ви можете сказати про кількість страхувальників та співпрацю із ними?

– Тепер в реєстрі Здолбунівської МВД перебуває 3334 страхувальники із 18662 працівниками – застрахованими особами. Нами налагоджено плідну співпрацю із страхувальниками з питань зниження захворюваності, літнього дитячого оздоровлення, санаторно-курортного лікування тощо. Завдяки цьому, наприклад, тільки за літній період 2011 року оздоровлено 577 дітей шкільного віку, які із задоволенням відпочивали в дитячих оздоровчих таборах Рівненської області, а їх батьки мали чудову можливість зекономити власні кошти завдяки здійсненню часткової доплати за рахунок Фонду в сумі 410,6 тис.грн. лише по Здолбунівській МВД.

– В яких напрямках працює ФССТВП?

– Перш за все скажу, що девізом нашого фонду стали слова про те, що ми піклуємось про людей від народження і до їх старості. І це справді так. Ми підрахували, що з часу заснування нами виплачено 8,5 млн. грн. допомог по вагітності та пологах; 4,8 млн. грн. допомог, які надавались при народженні дитини, на суму 1,8 млн. грн. виплачено допомог по догляду за дитиною у віці до 3 років. Думаю, що це була суттєва допомога нашим застрахованим особам!

Великою радістю для дітей є подарунки, які ми надаємо нашим страхувальникам. Лише у 2010 році ми видали 10900 дитячих новорічних подарунків. Всього ж з дня заснування діти Здолбунівського та Острозького районів отримали більше ніж 75 тис. солодких дарунків від Фонду на суму більше ніж 1 млн. грн. Думаю, що подібна традиція збережеться надалі і ми будемо робити приємне до свят ще більшій кількості дітей…

Одним із основних напрямків діяльності Фонду є здійснення фінансування робочими органами заяв-розрахунків для виплати страхувальниками матеріального забезпечення застрахованих осіб (допомоги по тимчасовій непрацездатності, по вагітності та пологах, на поховання). Тільки з початку цього року вже оплачено 5290 листків непрацездатності на суму 4,9 млн. грн., а з 2001 року сума відшкодованого застрахованим особам втраченого заробітку, пов’язаного із втратою працездатності, склала близько 30 млн. грн.

Однією із соціальних послуг, що надаються Фондом, є санаторно-курортне оздоровлення застрахованих осіб. Попередження хвороб, їх вчасне санаторне лікування є одним з етапів медичної допомоги, який дозволяє покращити здоров’я людини, зменшити рівень захворюваності і, як наслідок, зекономити в подальшому кошти Фонду, які могли бути витрачені на фінансування допомог по листках непрацездатності. За час існування нашої дирекції витрати на санаторно-курортне лікування склали понад 8 мільйонів грн. Застраховані особи отримали 3262 путівки, значно здешевлені за рахунок коштів Фонду.

Із задоволення їдуть діти відпочивати в літні оздоровчі табори. З нашою допомогою оздоровлено за 10 років понад 3 тис. дітей в оздоровчих закладах нашої області та України. На це витрачено Фондом з 2001 р. (шляхом часткової компенсації вартості путівки) близько 3 млн.грн.

– Що Ви можете сказати про санаторно-курортне лікування застрахованих осіб?

– З упевненістю можу сказати, що з року в рік росте кількість бажаючих оздоровитись в санаторіях. Попитом користуються путівки на санаторно-курортне лікування не тільки в літній період у санаторії Закарпаття та південного берегу Криму, але й впродовж всього року в інші оздоровниці нашої країни. Лише у Трускавці та Моршині щороку поправляють своє здоров’я до 120 застрахованих осіб. Користуються попитом миргородські санаторії, де оздоровлюють щорічно до 20 осіб з нашого краю.

Хоча у застрахованих осіб останнім часом з’я­ви­лась можливість відпочивати за кордоном, але менше любити українські санаторні заклади вони не стали. Наші оздоровниці, намагаючись не втратити конкурентноздатності, зуміли вміло поєднати ефективні засоби лікування на основі чудодійної сили цілющих джерел та інших природних факторів із високоякісним обслуговуванням і доступними цінами.

– Якщо можна, кілька слів про колектив, який Ви очолюєте та про співпрацю з іншими структурами?

– Наш колектив не великий, але дружний. У Здолбунівській МВД ФССзТВП працює 6 осіб. Середній вік працівників близько 40 років. Вони з легкістю знаходять спільну мову як із представники молодшого покоління, так із старшим.

Результативність роботи дирекції не була б на належному рівні, якби не тісна співпраця з управліннями Пенсійного фонду України Острозького та Здолбунівського районів, відділенням Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, службами зайнятості відповідних районів, а також органами ДПІ та виконавчої служби. Велику підтримку у вирішенні проблемних питань ми відчуваємо з боку районних державних адміністрацій, районних та міських рад.

Хочу зауважити ще таке. Робота з людьми завжди залишається однією з найважчих, адже нелегко задовольнити вимоги всіх, хто звертається до нас. Трапляється, не всі заявники поводять себе розсудливо і врівноважено. Та попри це толерантність, доброзичливість, бажання прийти на допомогу у вирішенні питань, що стосуються професійної діяльності – це основні риси працівників Фонду, які в щоденному спілкуванні мають бути ще й неабиякими психологами.

– Дякую за розмову. Із святом Вас!
Переглядів: 614 | Додав: sdfy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: