Форма входу

Пошук

Архів записів

Календар

«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Наше опитування

Всього відповідей:

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Четвер, 25.04.2024, 18:30
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Головна » 2011 » Листопад » 17 » Привітайте Діда Мороза з Днем народження!
11:15
Привітайте Діда Мороза з Днем народження!
Із 1999 року в Росії та інших країнах, де люблять Діда Мороза, 18 листопада відзначають його День народження. Важко сказати, чому обрали саме цю дату – кажуть, це зробили діти. На Батьківщині доброго чарівника у Великому Устюзі Нижегородської області особливо ретельно готуються до цього свята – відкривають спеціальний поштовий ящик, в який можна опустити поздоровлення для Діда Мороза. Цього героя у нас люблять як дітлахи, так і дорослі. Тому сьогодні ми спілкуємось з острозьким «іменинником», роль якого 20 років тому вперше зіграв острожанин Анатолій Семенюк.

Це було у 1981 році, коли хлопець навчався в 9 класі Острозької СШ №1. Він гарно читав вірші, гуморески, любив смішити друзів і вчителів. Не відмовлявся від участі у різних заходах. Йому було навіть приємно одягнути вбрання доброго чарівника і дарувати дітям радість. Вочевидь Анатолій Семенюк роль Діда Мороза зіграв чудово, бо наступного року іншого актора на цю роль не шукали, і знову йому доручили вітати дітлахів і вчителів зі святом Нового року. Потім він це робив і у Кременецькому лісотехнікумі, і в армії (правда там перший рік довелося грати Снігурочку, а вже потім Діда Мороза).

Повернувшись додому у 1986 році, йому, напередодні новорічних свят, запропонували вітати мешканців міста з новорічним святом. Звісно, з радістю погодився. І з того часу Анатолій Семенюк є незмінним міським символом новорічних свят.

Він каже, що аби вдало зіграти роль Діда Мороза, необхідно мати не лише гарний голос, але й добре знати роль, багато дитячих ігор, віршів, пісень, загадок, поважати дітей і всіх, хто є на святі. Останніми роками заходи починаються із запалення міської новорічної ялинки, а потім відбуваються ранки у музичній школі, дитячих садочках, центральному майдані міста та установах і організаціях міста. Туди незмінно запрошують і Діда Мороза. Якщо готують новорічні театралізовані дійства, то перед святами репетиції забирають чимало часу. Але це варте того, щоб раділа дітвора.

– Мені подобається грати Діда Мороза, – розповідає Анатолій Семенюк. – Інколи доводиться вітати не лише дітей, але й дорослих. У цьому випадку специфіка інша – треба більше імпровізувати, та все ж незмінним залишається те, що ялинка, Дід Мороз і Снігурочка створюють неповторну ауру зимового свята. Адже подібного свята у нашому календарі немає. Цікаво те, що Дід Мороз є водночас веселим, але може бути і дуже серйозним, добрим і дещо суворим. Традиція зустрічати новорічні свята з ним міцно у нас прижилася і, напевно, не варто її міняти.

Цікаво, що Анатолій Семенюк отримав роль Діда Мороза у спадок від матері! Вона, працюючи у Острозькому пологовому будинку, незмінно грала роль Діда Мороза під час новорічних ранків, які організовувались для дітей працівників. А коли її діти були малими, вона і вдома для них була казковим персонажем. Мій співрозмовник згадує, що в неї це виходило гарно і навіть кумедно. Батько подарунки з роботи приносив регулярно, але Дідом Морозом бути не хотів. Та в цій родині вже є й третє покоління новорічних чарівників – два роки поспіль радує дітей у новорічні свята молодша дочка Анатолія Аліна, яка грає роль Снігурочки (на знімку). До речі, в острозького Діда Мороза День народження у лютому.
Переглядів: 1054 | Додав: sdfy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: