Форма входу

Пошук

Архів записів

Календар

«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Наше опитування

Всього відповідей:

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Субота, 20.04.2024, 17:48
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Головна » 2012 » Березень » 11 » Ринку – 10 років
12:36
Ринку – 10 років
Як повідомив телефоном один із наших читачів, у середині лютого 2002 року в Острозі було відкрито новий сільськогосподарський ринок. За підтвердженням цієї інформації я звернувся до власника торговельних площ, відомого в Острозі підприємця Михайла Конащука.

Він розповів, що справді 10 років тому у нашому місті почав працювати новий сільськогосподарський ринок. Але це відбулось не в лютому, а у четвер 17 січня. Спочатку міська рада виділила ділянку під сільськогосподарський ринок. Але аби там міг функціонувати ринок, довелося чимало попрацювати. Свого часу острожани туди звозили сміття і там утворилось гігантське стихійне сміттєзвалище. Аби все те розчистити, Михайло Конащук замовив у одній із військових частини спеціальний потужний автомобіль, в народі званий «Бат». Звідти було вивезено кілька десятків, точніше, біля сотні автомашин сміття. Нині Михайло Сергійович пригадує, що на це пішло більше шести бочок солярки.

Коли ділянка була розчищена, людям запропонували перейти на нове місце. До того часу невеличкий ринок діяв на Новому місті – недалеко від колишньої бойні. Добиратись туди було не зручно продавцям, а ще більше покупцям – пересічним острожанам та мешканцям сіл, які приїжджали автобусами чи попутним транспортом. Люди витрачали дуже багато часу, щоб добратися до ринку, адже йшли переважно пішки, і тому ті торгові площі були не популярні.

Зовсім інша ситуація із сільськогосподарським ринком недалеко від центру міста. Там переважно виробники торгують вирощеним на землі – зерном, буряками, картоплею, жомом, товчем, а також тваринами, переважно поросятами. Буває, що можна купити й інших тварин. Михайло Конащук каже, що сільськогосподарський ринок огорожений, регулярно прибирається, там є 260 місць для торгівлі. З них – 80 з автомобілів, 50 – з гужового транспорту, решта – із землі. Є стоянка для транспорту, камери схову, складські приміщення, вагова та ін. Та найголовніше ринок знаходиться недалеко від центру міста, автобусних зупинок на усі напрямки сіл району і сусідніх областей. До речі, торгують і купляють різноманітну продукцію на ринку не тільки мешканці Острожчини, але й сусідньої Хмельницької та Тернопільської областей.­

– Вже давно склалася традиція, що поросят та іншу живність в Острозі продають у неділю, – розповідає власник ринку, підприємець Михайло Конащук. – Ми хочемо, щоб наш ринок повноцінно працював і в четвер, тому запрошую громадян, підприємців підтримати нас – налагодити торгівлю тваринами і у цей день. Думаю, що це буде обопільна вигода і продавцям і покупцям.


Хочу ще раз звернутися до наших читачів – беріть участі у творенні нашої газети. Цього року ми розпочали цікаву рубрику «Наш історичний календар». Хотілося, щоб до неї було включено більше фактів з життя нашого міста і району. На прикладі цього матеріалу ми бачимо, що завдяки острожанину ми встановили «народження» одного з об’єктів міста. Сподіваємося, що цьому прикладу послідують й інші небайдужі люди. Тож, якщо вам відомі дати, пов’язані із заснуванням чи певними віхами у діяльності підприємств, установ та організацій міста чи району, факти, пов’язані з певними подіями чи особами нашого краю, просимо – звертайтеся до редакції за тел. 2-26-04 або 097-500-20-81.
Переглядів: 562 | Додав: sdfy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: