Форма входу

Пошук

Архів записів

Календар

«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829

Наше опитування

Всього відповідей:

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Четвер, 18.04.2024, 13:10
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Головна » 2012 » Лютий » 27 » Солодка коляда у «Ромашці»
18:44
Солодка коляда у «Ромашці»
Як справжні артисти показали себе педагоги Острозького ДНЗ №1 «Ромашка», які разом із дітьми підготували свято «Коляд-колядниця», присвячене Різдвяним святам. Вони грали ролі господарів та гостей, співали, танцювали. Діти також намагались не відставати. Свято вдалося на славу. Юні вихованці садочка бачили, як в давнину святкували, дізналися про деякі народні звичаї та обряди, а в кінці дійства як активні учасники отримали солодощі.

А почалося свято з того, що з базару додому повернулась господиня, яка всього накупила для свята, але ще не встигла прибратись у хаті, не приготувала кутю. Коли її готувала, довелось господареві замітати хату. Така робота його обурила, і він збирався вже її покинути, але метикувата Парася сказала йому, що не годиться на Свят-вечір починати справу і не закінчувати її – так буде цілий рік. Хоч і нехотя, але довелось чоловікові підмести оселю повністю. І чи то не знав він, чи забув, але викинув сміття на двір. Виявляється, що цього робити не можна. Тут господиня «відчитала» дядька, а діти дізналися про ще один із народних звичаїв.

Потім у хаті з’являлись юні колядники, щедрувальники, циган з циганкою, коза, Маланка, лікар. Хто колядував, хто посівав, а хто гроші просив, намагався обманути – зрештою, як годиться, всі отримали по заслузі. Чесна праця була винагороджена, а погані вчинки засуджені. З розповідей господарів діти ще раз почули про народження маленького Ісусика, традиції широко відзначати різдвяні свята. Разом всі веселилися, колядували.

 В кінці свята господарі пригостили дітей солодощами, дякували тим, хто колядував, щедрував та посівав. Звертаючись до дітей, господар побажав їм зростати здоровими, на радість батькам і Україні. Добре попрацювали з дітьми музичні керівники садочка Лариса Вада та Олена Середюк, вихователі середніх і старших груп, аби юні артисти змогли порадувати своїх батьків та незадіяних у святі друзів гарними виступами.
Переглядів: 593 | Додав: sdfy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: