Форма входу

Пошук

Архів записів

Календар

«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Наше опитування

Всього відповідей:

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Четвер, 28.03.2024, 21:17
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Головна » 2011 » Листопад » 23 » Творча майстерня художників
15:42
Творча майстерня художників
Ми вже розповідали, що в Острозі працювали учасники V міжнародного пленеру «Перлини Рівненщини». В суботу у виставковій галереї Національного університету «Острозька академія» відбулося підбиття підсумків роботи творчої лабораторії та виставка робіт учасників пленеру.

Міський голова Олександр Шикер привітав художників з успішною роботою в нашому місті, побажав успіхів, удачі, Божого благословення, а також висловив впевненість в тому, що в нашому місті ще є багато краси, не перенесеної на полотна майстрів. Він подякував ректору Національного університету «Острозька академія» Ігорю Пасічнику та художнику-реставратору Миколі Бендюку за сприяння роботі художників, які увіковічнюють Острог.

Вітання учасникам та організаторам пленеру від себе особисто та ректорату На«ОА» висловив і сам Ігор Демидович. Він, зокрема, зауважив, що в Україні є 2 столиці – Київ і Острог. В ХІV-ХV століттях його називали стольним градом. Тоді тут формувалася духовна аура нації, і нині наше місто є духовним центром Української держави. Одним із свідчень цього є цей пленер, який відбувався на базі академії вже вп’яте.

Ділилися враженнями про пленер, історію і культуру Острога, роботи художників, їх спілкування, плани на майбутнє, дякували організаторам кандидат мистецтвознавства Ярослава Бондарчук, куратор пленеру від Острозької академії Микола Бендюк, секретар обласної організації спілки художників України Тетяна Лукашевич, художник з Любліна Кшиштоф Бартнік та ін.

Після офіційної частини присутні оглянули виставку робіт учасників пленеру, жваво спілкувалися, обговорюючи окремі полотна. І хоч майстри кажуть, що не всі роботи закінчені, але вони варті, щоб їх оглянули острожани. Це збагатить внутрішній світ, дасть можливість по-новому побачити куточки нашого краю. Виставка діятиме до кінця вересня.
Переглядів: 641 | Додав: sdfy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0