Форма входу

Пошук

Архів записів

Календар

«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Наше опитування

Всього відповідей:

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Четвер, 25.04.2024, 02:53
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Головна » 2012 » Березень » 11 » Весну зустрічали з самоваром і млинцями
13:10
Весну зустрічали з самоваром і млинцями
фото 2Проводи Зими і зустріч Весни – давні українські народні свята. Тож у неділю, 19 лютого, в Острозі на центральному майдані відбулося народне гуляння. Острожани і гості міста, дорослі і діти смакували млинцями, спостерігали за театралізованим дійством, ліпили снігові фігури, каталися з гірки, брали участь у спортивно-розважальній програмі.

Сприяла святковому настрою погода, бо температура повітря піднялася вище нуля, але й мокроти під ногами не було. Ще за годину до початку головного дійства у парку 40-річчя Перемоги вже почали ліпити фігури скульптори снігу. Тоді з’явились снігова баба, зайчик, черепаха, інопланетянин, Капітошка. Коли тривала концертна програма, сформували журі, яке і визначило, що найкращою фігурою є м’яч, який створили учні та педагоги КЗ «Острозька загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ст. №2». Друге місце присудили відвіду­вачам фото 2підліткового клубу «Надія» (кер. Іванна Середюк), а третє – команді «Друзі». Трійці кращих вручили торти, а іншим активним учасникам – цінні подарунки.

Цікавим було театралізоване дійство, участь у якому брав Дід Мороз, вочевидь востаннє цієї зими, Зима і Весна. Саме ці дві пані посперечалися, чий час владарювати на землі, і ведучі свята Катерина Руда та Микола Мичка запропонували вирішити супе­речку перетягуванням зимового каната (фото 4). Звісно, перемогла Весна, і вона вступила в свої права. А Зима зі свята поїхала на санчатах відпочивати. Тоді Весна покликала трьох гарних парубків, весняних місяців, і оголосила свій наказ, як слід жити і працювати в цей час, щоб восени зібрати гарний урожай. Весняночки як символ приходу весни роздавали жайворонки. Коли горіло опудало зими, навколо кружляв хоровод за участю головних героїв театралізованого дійства (фото фото 31). Присутніх зі святом, наступаючою масляницею привітав перший заступник голови Рівненської ОДА Анатолій Юхименко.

На сцені-сходах перед приміщенням районної ради співали, декламували вірші, показували театралізовані сценки артисти міського ЦДК, вихованці Острозь­ких загальноосвітніх навчальних закладів, музичної школи, а також колективи і солісти сільських ЦКД району. Щоб у людей був гарний настрій, працювала виїзна торгівля. Бажаючі могли скуштувати глінтвейн, медовуху, гарячу каву і чай. Для цього безпосередньо на майдані димів і парував величезний самовар (фото 5). Були також солодощі, гарячі ковбаси, бутерброди, але найбільша черга постійно впродовж свята була за млинцями, які готувала приватний підприємець Ірина Бабій (фото 3). Торгували також іграшками, сувенірами (фото 5), повітряними кульками і навіть власною фото 4сільськогосподарською продукцією та хлібом. Працював тир. Під час спортивно-розважальної програми діти і дорослі змагалися у влучності кидання сніжок у мішень, перетягуванні каната (фото 2), підніманні гирі (фото 6), естафеті на санчатах. Діти каталися на спорудженій сніговій гірці.

Свято вдалося на славу: з честю проводили Зиму на заслужений відпочинок, весело зустріли Весну. Організатори свята висловлюють щиру подяку тим, без кого свято було б не таким цікавим і змістовним – спонсорам дитячої спортивно-розважальної програми Надії Овчинніковій (ресторан «Оазис»), магазину «Родинна ковбаска», Надії Радисюк, Марії Трасун, Валентині Драчук, Ілоні Зарічній. Також велика подяка за надану можливість обладнати «Пункт обігріву» для артистів та звукорежисера ТОВ «Острозький завод мінводи».
фото 5
Іван ГЛУШМАН
















фото 6
Переглядів: 600 | Додав: sdfy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: