Форма входу

Пошук

Архів записів

Календар

«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Наше опитування

Всього відповідей:

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
П`ятниця, 29.03.2024, 11:18
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Головна » 2011 » Листопад » 10 » З «Бібліомостом» Інтернет доступніший
09:50
З «Бібліомостом» Інтернет доступніший

У інформаційних тенетах всесвітньої павутини впевнено себе почуває багато людей. Але є й такі, хто тільки-но знайомиться із її принадами. Проект «Бібліоміст», презентація якого відбувалася в Острозькій районній бібліотеці 27 жовтня, саме покликаний допомогти таким людям долучитися до глобальної мережі.

Під час презентації виступали і вітали колектив районної бібліотеки з подією: заступник голови РДА Валентина Стрілецька, заступник голови Острозької райради Надія Дем’янчук, завідувач відділу у справах сім’ї, молоді та спорту виконкому Острозької міської ради Ірина Волянюк, регіональний представник проекту «Бібліоміст» в Рівненській області Оксана Краплич, директор ЦБСПШБ Ольга Бояр, пенсіонерка Надія Козачук та ін. Вони висловлювали радість з того приводу, що районна бібліотека, а також сільські публічно-шкільні бібліотеки сіл Плоска, Розваж Грем’яче та Кутянка стали переможцями у конкурсі проектів і отримали кошти в рамках проекту «Бібліоміст».

Ведучі презентації Ірина Федорчук та Марія Погожевська розповіли, що «Бібліоміст» – це проект Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), підтриманий Міністерством культури і туризму України, Українською бібліотечною асоціацією. На реалізацію програми в Україні Фундація Білла і Мелінди Гейтс надала грант на суму 25 млн. доларів США, які пішли на комп’ютеризацію біля 1 тис. бібліотек України. На конкурс проектів «Організація нових бібліотечних послуг з використанням мережі Інтернет було подано більше 2 тисяч робіт. Приємно, що серед 700 переможців опинились і острожани. Завдяки цьому з’явились нові комп’ютери, та відкрито пункти вільного доступу до мережі Інтернет.­

Під оплески урочисто було перерізано символічну стрічку, яка відкрила безкоштовний шлях користувачам районної бібліотеки до всесвітнього простору мережі Інтернет. Потім своїми музичними виступами радували присутніх учні та викладачі Острозької та Оженинської дитячих музичних шкіл. Дуже сподобалась пісня про «Бібліоміст», яку виконала бібліотекар Ірина Федорчук.

Переглядів: 603 | Додав: sdfy | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: