Форма входу

Пошук

Архів записів

Календар

«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Наше опитування

Всього відповідей:

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
П`ятниця, 29.03.2024, 11:52
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Головна » 2013 » Жовтень » 10 » Забезпечують діяльність у правовому полі
13:34
Забезпечують діяльність у правовому полі
Сьогодні важко знайти велику, а зрештою, і середню  організацію, підприємство, установу, де б у штаті не було юристів. Надаючи свої послуги, люди цієї професії допомагають будувати правову незалежну цивілізовану державу, захищати інтереси громадян. Є відділ з юридичною роботи і у виконкомі Острозької міської ради.  

Його очолює Оксана Митрофанова. В 1994 році вона закінчила Рівненський радгосп-технікум за спеціальністю «Правознавство». В жовтні 1995 року була призначена на посаду спеціаліста по юридичній роботі Острозького міськвиконкому. У 2002 році закінчила Національний університет «Острозька академія» за спеціальністю «Правознавство». В 2009 році була призначена начальником відділу з юридичної роботи міськвиконкому.

З грудня 2012 року головним спеціалістом відділу працює випускник Національного університету «Острозька академія» Тарас Хмарук. За короткий час він зумів зарекомендувати себе з хорошої сторони. Часто кваліфіковано виступає на сесіях, засіданнях виконкому та ін.

Оксана Степанівна розповідає, що роботи для юристів у міськвиконкомі дуже багато. Перш за все, відділ з юридичної роботи забезпечує правову роботу міської ради та її виконавчого комітету, для дотримання вимог чинного законодавства України. Для цього спеціалісти проводять правову експертизу проектів рішень міської ради та виконкому, розпоряджень міського голови, інших регуляторних актів, які видаються органом місцевого самоврядування. Аналізуючи проекти документів, які виносяться на розгляд депутатам і членам міськвиконкому, юристи забезпечують правильне застосування законодавства, подають свої пропозиції щодо вирішення правових та інших питань.

Дуже важливими напрямком діяльності відділу є його спільна робота з іншими підрозділами міськвиконкому при складанні висновків та внесення пропозиції при підготовці, зміні чи скасуванні рішень міської ради, виконкому, розпоряджень міського голови, нових і тих, що втратили чинність. Відділ з юридичної роботи також здійснює претензійно-правову роботу, веде соціальний   квартирний облік при міськвиконкомі, надає юридичну допомогу постійним комісіям міської ради, працівникам відділів виконкому, у разі потреби дає висновки з правових питань. Працівниками відділу постійно здійснюється представництво інтересів ради та виконкому в судах по цивільних, адміністративних та господарських справах. Сказане – далеко не все, що входить до обов’язків юристів міськвиконкому. Наполегливо працюючи, вони забезпечують діяльність органа місцевого самоврядування у правовому полі Української держави. Важливість їх роботи підкреслюють слова з положення про його діяльність – «Прийняття актів правового характеру, без попереднього погодження з відділом з юридичної роботи, не допускається».

Напередодні професійного свята юристів редакція приєднується до всіх вітань та побажань на їх адресу. Щиро зичимо здоров’я, натхнення, злагоди в сім’ях і на роботі, вдячних клієнтів і якомога менше правових колізій.

Іван ПАВЛІВ
Переглядів: 713 | Додав: Admin | Теги: Іван Глушман, Тарас Хмарук, Оксана Митрофанова | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: