Форма входу

Пошук

Архів записів

Календар

«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Наше опитування

Всього відповідей:

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
П`ятниця, 26.04.2024, 20:36
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Головна » 2011 » Грудень » 25 » Змагалися юні козачата
12:31
Змагалися юні козачата
Цікаво і весело 6 грудня відзначили День української армії в Острозькому ДНЗ №2 «Веселка», організувавши спортивну естафету. Дітям також розповідали про козаків, сучасну українську армію. Хлопчиків, майбутніх солдатів, вітали зі святом і вручали їм подарунки.

Змагання відбувалися в традиційній українській формі. Перед глядачами-вболівальниками у спортивній залі з’явився дід (Олена Сергієнко) і баба (Алла Климчук). Колишній козак почав пригадувати свою молодість, змагання та випробування. В кінці монологу він сказав, що козаки тепер перевелися… Тут же, під звуки маршу у залі з’явились юні козачата і стали заперечувати, що вони нічим не поступаються колишнім героям і варті називатися козаками. Щоб це перевірити, запропонували організувати змагання між двома старшими групами садочка. Так з’явилися «Козачата» і «Котигорошко», які наввипередки стрибали через вогнище, переносили в ложці вареники, долали дистанцію, стрибаючи з мішками на ногах, перетягували канат, а капітани мали завдання нарвати якомога більше підвішених на нитці бубликів. Баба і дід мали свої команди, допомагали їм порадами.

Коли козаки відпочивали, готуючись до наступних випробувань, дівчата для них співали українських народних пісень, танцювали, підбадьорювали перед змаганнями. Все це супроводжувалось музикою, вдячні глядачі аплодували юним артистам за їх виступи.

Хоч діти змагалися і був переможець – та це не головне. Зазвичай у таких випадках кажуть, що перемогла дружба. Підбила підсумки змагань завідувач ДНЗ Тетяна Угрин, яка розповіла дітям про славетних козаків і те, що 6 грудня в Україні відзначається День української армії. Колись легендарні козаки, сьогодні юнаки, а в недалекому майбутньому і теперішні вихованці дитячих садочків були і будуть захисниками рідної землі.

Позмагавшись між собою, витративши чимало сил, аби довести, що не перевівся ще козацький дух, повболівавши за своїх друзів – діти витратили чимало сил. Аби їх поповнити, баба з дідом запросили дітей у їдальню, де їх частували смачними варениками. Потім у групах дівчатка вітали хлопчиків із святом української армії, даруючи їм свої подарунки, а вихователі розповідали про священний обов’язок чоловіків обороняти свою землю, родину.
Переглядів: 694 | Додав: sdfy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: