Форма входу

Пошук

Архів записів

Календар

«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Наше опитування

Всього відповідей:

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Четвер, 25.04.2024, 13:49
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Головна » 2011 » Листопад » 3 » Два Героя України зустрілися в Острозі
12:56
Два Героя України зустрілися в Острозі
У п'ятницю в Острозі побував один із найуславленіших і відомих у світі українців, Герой України, чемпіон світу з боксу Віталій Кличко. У Національному університеті "Острозька академія" він зустрівся зі студентами, де розповідав про своє життя, спортивні досягнення, мрії та вміння їх реалізовувати. Не обійшлося на зустрічі і без політики, адже гість є лідером однієї з політичних сил.

Зустрічаючи боксера, Герой України, ректор університету Ігор Пасічник пожартував, що поряд із високорослим гостем він почуває себе Наполеоном. Віталій Кличко не залишився у боргу і відповів, що, як кажуть жінки, розмір не має значення. Напевно, цей жарт і задав тон ходу всій зустрічі, бо гість показав себе як ерудована, доброзичлива людина, яка вміє жартувати, а не грізним боксером, яким є Віталій та його брат Володимир на арені із суперниками.

Розпочинаючи показ для Віталія Кличка Острозької академії, Ігор Демидович повів його спочатку до академічного храму преподобного Федора Острозького. Там він подарував гостеві нещодавно перекладену із староруської на українську мову Рафаїлом Турконяком і видану двома мовами Острозьку Біблію (на знімку). Разом із ректором уславлений боксер оглянув картинну галерею та музей ­академії.

Простора актова зала вузу зустріла гостя вщерть заповнена студентами, викладачами та мешканцями Острога.

Після представлення ректором університету відомий спортсмен та громадський діяч не захотів стояти за трибуною, а взявши мікрофон, підійшов ближче до аудиторії. У своєму виступі він відзначив особливий дух Острозької академії, ділився зі студентами власними рецептами досягнення успіху. Він наголосив, що необхідно не припиняти мріяти, і лише тоді, за його словами, при наполегливій праці прагнення реалізуються у конкретні справи. Свої слова гість ілюстрував прикладами із життя. Неабияке пожвавлення в залі викликала розповідь Віталія Кличка про те, що у дитинстві, побачивши уславленого Майка Тайсона із поясом чемпіона світу по телевізору, сказав, що колись і він його переможе. Звісно, з худорлявого хлопчини присутні тоді друзі тільки розсміялися. Та пройшов час, і всіх тих, хто з нього сміявся, він зібрав у тому ж місці і показав їм пояс чемпіона світу, і пригадав події з дитинства. Звісно, тоді їм було не до сміху.


Під час зустрічі Віталій Кличко говорив про роботу Благодійного фонду братів Кличків та Міжнародного фонду сприяння розвитку спорту "Спорт - ХХІ століття", засновником та членом яких він з братом Володимиром є. Студентів цікавило, чи не долучаться ці благодійні організації до спорудження сучасного спортивного комплексу із басейном в Острозі. Гість відповів, що не в його стилі давати пустопорожні обіцянки. Однак запропонував подати заявку до фонду і обіцяв, що її уважно розглянуть.


Як політик, Віталій Кличко закликав студентів до активної громадянської позиції, усвідомлення власної відповідальності за долю майбутніх виборів. "Не думайте, що якщо сьогодні ви живете в умовах контролю й тиску, від вашого голосу на виборах нічого не залежить. Найгірше - це пасивність", - зазначив Віталій Кличко.


Після зустрічі студенти ще довго не відпускали гостя, фотографувалися з ним та брали автографи (на знімку).
Переглядів: 599 | Додав: sdfy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: