Форма входу

Пошук

Архів записів

Календар

«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Наше опитування

Всього відповідей:

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
П`ятниця, 19.04.2024, 17:58
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Головна » 2012 » Березень » 11 » Готелем опікується академія
13:05
Готелем опікується академія
Наша газета вже кілька разів писала про долю готелю «Вілія» в нашому місті. Нещодавно його закрили, всі, хто наймав там офіси, переселилися в інші місця, і там почався ремонт. Тож я звернувся до заступника ректора з господарської роботи Національного університету «Острозька академія» Наталії Мельничук із проханням розповісти про те, що там робиться і яке майбутнє у згаданого вище об’єкта.

Наталія Миколаївна розповіла, що 15 листопада минулого року Національний університет «Острозька академія» та управління Міністерства надзвичайних ситуацій у Рівненській області підписали договір про передачу приміщення готелю «Вілія» в оренду для використання його, як гуртожитку для студентів, поки що терміном на 5 років. Ймовірно, що після збігу цього часу оренда продовжиться. Не виключено, що приміщення можуть передати у постійне користування навчальному закладу. Поки що це питання у стадії вирішення.

Тепер у готелі відбувається ремонт місць загального користування (коридорів, кухонь, санвузлів) та заміна старих комунікацій (водопровідної і водовідвідної мережі, системи опалення та електропостачання), які вже давно потребували ремонту. За угодою жодного перепланування приміщень здійснюватись не буде. Збережуться всі номери, які були до цього часу, і при потребі їх і далі можна буде використовувати, як готельні номери. Кошторисна вартість запланованих робіт становить 86 тисяч гривень.

Заступник ректора НаУ«ОА» з господарської роботи розповіла, що в кінці весни на початку літа там вже зможуть поселитися студенти. Після ремонту готель стане гуртожитком покращеного типу для студентів НаУ«ОА». Проте згідно договору, у ньому збережуться люксові номери, яких є шість, і за потреби у них зможуть проживати гості міста. Необхідно буде лише узгоджувати це попередньо з керівництвом гуртожитку.

У цей час вирішується питання щодо обігріву приміщення в холодну пору року. Адже тривалий час, через відсутність коштів, система не функціонувала. Найближчим часом планується укладення договору із ОКП «Теплоенергія» на теплопостачання.

Користуючись нагодою, я спитав у Наталії Мельничук про хід ремонтних робіт у приміщенні старого суду на вулиці Ревкомівській.

– У зв’язку із похолоданням у цей час там ремонтні роботи не ведуться. Коли стане тепліше, люди повернуться на об’єкт. В цьому році (за графіком у жовт­ні) ми плануємо здати об’єкт в експлуатацію. Там буде розміщений інститут права Оникія Малиновського (раніше це був правничий факультет). На сьогоднішній день ми освоїли на реконструкції 468 тисяч гривень із загальної суми, яка становить 1 млн. 512 тис. грн. Тобто необхідно зробити ще дуже багато. Головне – аби вистачило коштів.

У цей час одна із спеціальних майстерень виливає для цього приміщення гіпсові елементи (карнизи, пояси, сандрики, розетки), щоб повернути пам’ятці архітектури її первозданний вигляд. В середині залишиться зал засідань таким, яким він був під час роботи суду. Для занять студентів будуть обладнані лабораторії, кабінет для викладачів та ін.
Переглядів: 686 | Додав: sdfy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: