Форма входу

Пошук

Архів записів

Календар

«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Наше опитування

Всього відповідей:

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
П`ятниця, 29.03.2024, 03:06
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Головна » 2011 » Листопад » 10 » І острожани вшанували сало
10:35
І острожани вшанували сало
У неділю, 30 жовтня, в Луцьку проходив один із найнезвичайніших заходів в нашій державі – VІ фестиваль сала, на якому було встановлено два нові рекорди України. Нам приємно, що засвідчив їх і вручив відповідні сертифікати керівникам області, міста та організаторам острожанин, журналіст Олександр Шустерук, як представник Національного проекту «Книга рекордів України». На святі улюблений український продукт продавали, купували, споживали, йому присвячували вірші, пісні, конкурси, змагання, звучали поради лікарів та розповіді технарів про його застосування у різних сферах життя.

Зранку лучан і гостей міста парк ім. Лесі Українки зустрів уже святково вбраним. Продавці виставляли свій крам під супровід жартівливих українських пісень про сало, поросят, відпочинок. Навпроти головної сцени свята вивантажили величезний футбольний м’яч, зроблений… із сала.

Під час церемонії відкриття свята на головну сцену свята були запрошені і виступали керівники області, міста, гості, зокрема, заслужений артист України, керівник радіостанції «Промінь» Степан Галябарда, продюсер і шоумен з Естонії, організатор єдиного «Сорочинського ярмарку» за межами України Микола Швець, представник національного проекту «Книга рекордів України», острожанин Олександр Шустерук та ін.

Привітавши присутніх із відкриттям свята, центр уваги був перенесений до гігантського футбольного м’яча (фото 1). Там Олександр Шустерук урочисто оголосив, що у Луцьку, в честь проведення в Україні Євро-2011, встановлено новий рекорд не лише в нашій державі, але і у світі. Фірма «Домінанта» виготовила футбольний м’яч заввишки 2,3 метри, використавши для цього біля 420 кілограмів українського національного продукту. До такого ще ніхто не додумався! Рекордний виріб зшивали шість «швачок», працюючи майже півтори доби.

Острожанин вручив сертифікати про встановлення рекорду голові Волинської ОДА Борису Клімчуку, секретареві Луцької міської ради Григорію Пустовіту (фото 3). Так, це виходець з Острога, брат міського голови Острога 4 і 5 скликань Тараса Пустовіта. Ось так з’ясувалось, що серед учасників свята у столиці рекордів і сала (так пропонували називати Луцьк) було щонайменше три острожанина. Дрібничка – але приємно!

А ще в Луцьку того дня намагались побити свій же рекорд (70 метрів) утворення найдовшого салбургера. Олександр Шустерук разом із членами журі оглянув шеренгу із різноманітними бутербродами (фото 2), де фантазія не мала меж. З допомогою асистентів він виміряв довжину цьогорічного бутерброда. І хоч з’ясувалося, що лучани і гості міста цього разу трохи не «дотягнули» до рекорду, але все ж журі визначило найоригінальніший бутерброд. Приємно, що ним став виготовлений із сала великий макет Хмельницької АЕС (фото 4). Люди із зацікавленням оглядали його, розпитували, як виготовлявся. А ще було вручено призи наймолодшому та найстаршому учаснику будівництва салбургера та ін.

Родзинкою фестивалю «З любов’ю до сала» стало змагання на швидкість поїдання продукту №1.
В ньому, вже втретє поспіль, переміг минулорічний рекордсмен Михайло Киденько. Рік тому він з’їв кілограм сала за 10 хвилин 51 секунду. Цього разу чоловік перевершив свій рекорд рівно на дві хвилини, за що від Книги рекордів України отримав відповідний сертифікат та путівку до Австрії. За перемоги у минулому він вже побував уже в Єгипті та Франції, і каже, що там вчив їсти сало місцевих.

Свято в Луцьку справило дуже гарне враження. Сприятлива сонячна погода, доброзичливі лучани, які девізом свого фестивалю обрали слоган "Саломани усіх країн єднайтеся!", зробили все, щоб воно запам’яталось надовго. Цікаво й те, що учасники фестивалю бажали один одному у житті більше сала і менше свинства. Починаючи з 10 години і до 20, було дуже багато різноманітних заходів, кожен міг вподобати для себе найкраще – і діти, і дорослі, і жінки, і чоловіки, люди старшого покоління і молодь. Вже пізніше з’ясувалось, що скуштувати сальця прийшло понад 20 тисяч осіб, звісно ж, переважно лучан, але були люди і з різних регіо­нів України, в тому числі Острога, Рівного, Нетішина, із-за кордону – Росії, Польщі, Білорусії і навіть Австрії.
Переглядів: 700 | Додав: sdfy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: