Форма входу

Пошук

Архів записів

Календар

«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Наше опитування

Всього відповідей:

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Субота, 20.04.2024, 14:18
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Головна » 2013 » Жовтень » 10 » І сесія, і виїзний день депутата
13:25
І сесія, і виїзний день депутата
У п’ятницю, 27 вересня, відбулася 41 сесія Острозької міської ради. Депутати одноголосно прийняли рішення по одинадцятьох питаннях порядку денного. Того дня також відбувся виїзний день депутата – делегація Острозької міської ради вивчала досвід роботи колег у Кам’янці-Подільському та Хотині.  

Засідання розпочалось незвично рано – о 8 годині. На початку роботи головуючий – міський голова Олександр Шикер – представив запрошених та привітав депутатів, які святкували свої дні народження в період після минулої сесії – Ольгу Стецюк та Сергія Іщука.  

По питанню про розгляд заяв громадян, клопотань підприємств, установ та організацій про вилучення та надання земельних ділянок виступив голова постійної комісії з питань промисловості, будівництва, архітектури та земельних відносин Юрій Ягодка, який повідомив, що на комісії були зауваження до деяких пунктів проекту рішення. З ними депутатів та всіх присутніх ознайомив головний спеціаліст по земельних питаннях міськвиконкому Анатолій Семенюк (на фото). Після короткого обговорення питання, внесення пропозицій, доповнень за проект рішення одностайно проголосували всі присутні на сесії депутати. Так само були прийняті рішення і зі всіх інших питань порядку денного, зокрема, про відкриття в Острозькій дитячій музичній школі підготовчого класу відділу образотворчого мистецтва, відділу театрального мистецтва, внесення змін до міського бюджету та ін.

При розгляді питання «Про введення до штатного розпису методичного кабінету відділу освіти посади завідувача міської психолого-медично-педагогічної консультації» виступив голова постійної комісії з питань бюджету, фінансів, податкової та регуляторної політики Олександр Корнійчук (ВО «Батьківщина»). Він повідомив, що на комісії детально вивчалось питання. В зв’язку з тим, що відсутні кошти на фінансування роботи фахівця, було запропоновано ввести цю штатну одиницю з січня 2014 року, коли в бюджет міста будуть закладені відповідні кошти. Депутати одноголосно погодилися з цією пропозицією.

У розділі роботи сесії «Різне» міський голова Олександр Шикер повідомив, що у вівторок міська рада розрахувалася за готель. Він також вів мову про ремонт вулиць міста, їх освітлення, фінансові та комунальні проблеми. Секретар міської ради Микола Добровольський говорив про збори Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України та про проведення рейдів і перевірок режиму роботи торгівельних закладів міста спільно працівників міськвиконкому та міліції. Головний спеціаліст юридичного відділу Тарас Хмарук інформував депутатів про невідкладний розгляд та прийняття рішення міськвиконкомом та на сесії міської ради згідно внесення змін в законодавство України. Депутат Ольга Шевчук (ВО «Свобода») знову порушила питання ремонту асфальтового покриття вулиці Татарська, її освітлення, благоустрій окремих її ділянок.

Одразу після закінчення сесії депутати та керівники відділів міськвиконкому відправились у дорогу. Виїзний день депутата було вирішено провести в Кам’янці-Подільському та Хотині через те, що в цих містах досить потужно розвинута туристична інфраструктура і промисловість. Вони, як і Острог, входять в асоціацію «Шлях Гедиміновичів». Тож обмін досвідом корисний для острожан.

Спершу острожани відвідали друге за величиною місто в сусідній Хмельницькій області – Кам’янець-По­діль­ський. Там їх зустріла представник міської ради, яка провела екскурсію історичними місцями міста, відповіла на запитання острожан. За словами учасників виїзного дня депутата,  їх вразило і місто і його величні пам’ятки архітектури – ратуша, костел, Стара фортеця. Місто чисте, має багато місць, які цікаві для гостей.

Наступною зупинкою було невеличке місто Хотин, яке знаходиться в Чернівецькій області, неподалік межі із Хмельниччиною. Зустрічав острожан заступник міського голови Микола Головльов. Він спілкувався з гостями, відповідав на їх запитання, організував екскурсію містом.

– Поїздка була дуже цікавою і корисною для нас, – поділився своїми враженнями депутат міської ради Василь Миронюк (ВО «Батьківщина»). – Від імені всіх, хто брав участь у виїзному дні депутата, хочу подякувати керівництву міської ради за організацію поїздки. У Кам’янці-Подільському ми побачили те, що багато підприємств там працюють. До бюджету міста великий внесок робить цементний завод та інші підприємства. Крім того, там чимало заробляють на туризмі. Зокрема, проїзд до замку платний. Для власника авто не проблема сплатити 5 гривень. Зібрані кошти йдуть на ремонт доріг у місті, благоустрій. Про це варто було б подумати і в Острозі. Хотин схожий з нашим містом. Там значно більші прибутки від туризму. Думаю, що ми щось використаємо з досвіду наших колег з Буковини та Хмельниччини.

Іван ГЛУШМАН
Переглядів: 1166 | Додав: Admin | Теги: Іван Глушман, сесія Острозької міської ради | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: