Форма входу

Пошук

Архів записів

Календар

«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Наше опитування

Всього відповідей:

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
П`ятниця, 19.04.2024, 11:39
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Головна » 2013 » Вересень » 21 » Історію краю – знаємо!
21:01
Історію краю – знаємо!
Наше місто має славну історію і визначні пам’ятки мистецтва та архітектури. Але володіти такими цінностями замало. Дуже важливо вміти їх гарно презентувати. Вчать цьому уже зі школи, де функціонують краєзнавчі гуртки. Кращі їх відвідувачі нещодавно брали участь у конкурсі юних екскурсоводів-краєзнавців «Із батьківської криниці», який відбувся у Острозькому НВК.
 
Оцінювало розробки екскурсій (актуальність теми, повноту її розкриття та ін.), вміння донести інформацію до слухача, оформлення виступу журі, яке очолював заступник начальника відділу освіти виконкому Острозької міськради Ігор Кравчук.
 
Учениця Острозької ЗОШ І-ІІІ ст. №3 Леся Грабовська оприлюднила своє дослідження про традиції в нашому краї, пов’язані із народженням дітей. Доповнила вона свою розповідь оригінальною мультимедійною презентацією. Аліна Стаськевич обрала темою свого дослідження розвиток гончарства на території Волині і в нашому місті. Учениця Острозького НВК «Школа І-ІІІ ст. – гімназія» Наталія Левчук, яка була одягнена у форму вихованки гімназії початку ХХ ст., розповідала під час своєї краєзнавчої екскурсії про острозькі гімназійні традиції довоєнних часів. Виступ Юлії Маліванчук із Острозької ЗОШ І-ІІІ ст. №1 супроводжувався тихою музикою, що, без сумніву, підсилювало враження від історико-краєзнавчої подорожі про відомих у місті вишивальниць, писанкарів та інших майстрів народно-ужиткового мистецтва.
 
Юні краєзнавці та їх керівники добряче попрацювали, щоб знайти цікаву інформацію про наше місто, його життя у минулому і тепер, самобутніх особистостей. Тож журі було досить складно визначитися із переможцями. Підсумки конкурсу підбив Ігор Кравчук, який звернув увагу на високий рівень професійності виступаючих, а також на сильні і слабкі сторони екскурсії. Перше місце присуджено відразу двом учасникам – із ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 та Острозького НВК.
 
Приємна інформація надійшла із Рівного. Там на обласному етапі конкурсу «Із батьківської криниці» перше місце у номінації «Кращий екскурсовод» отримала учениця Острозького НВК «Школа І-ІІІ ст. – гімназія» Наталія Левчук (на знімку крайня праворуч), яку готувала до змагань керівник шкільного науково-краєзнавчого товариства «Спадщина», вчитель історії Лариса Конончук. Вітаємо її з перемогою і бажаємо допитливій острожанці успіхів у популяризації нашого міста і в подальшому.
 
Іван ГЛУШМАН
Переглядів: 672 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: