Форма входу

Пошук

Архів записів

Календар

«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Наше опитування

Всього відповідей:

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Четвер, 25.04.2024, 15:50
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Головна » 2012 » Травень » 23 » Книга поєднала розумників
01:13
Книга поєднала розумників

У середу, 21 березня в районному Будинку культури  відбулося урочисте  відкриття Всеукраїнського тижня дитячого читання  «Книга нас усіх єднає!». Він щорічно відбувається у дні весняних канікул, напередодні Міжнародного дня дитячої книги. У наше місто на свято прибули поважні гості з Києва і Рівного, а також представники місцевої влади.

Розпочали свято юні шанувальники книги, які у віршах прославляли наше місто, його історичну і культурну спадщину, середньовічну академію, видані колись вперше у Острозі книги, наголошували на важливості джерела знань, їх просвітянському значенні сьогодні і в майбутньому. Ведуча заходу Марія Погожевська сердечно привітала усіх розумників та розумниць, книголюбів та книгознавців, які зібралися у залі, постійних читачів бібліотек і тих, хто завітає до книгозбірні у ці дні вперше.

На урочисте відкриття Всеукраїнського тижня дитячого читання прибули перший заступник Острозького міського голови Віталій Ундір,  заступник голови Острозької райдержадміністрації Валентина Стрілецька, головний спеціаліст Міністерства культури і туризму Марія Височанська, генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей, Герой України Анастасія Кобзаренко, заступник генерального директора Національної бібліотеки України для дітей Тамара Турбініст, письменник, редактор журналу «Однокласник» Сергій Оксеник, заступник начальника управління культури і туризму РОДА Світлана Хомяк, директор Рівненської обласної бібліотеки для дітей Лариса Лісова, артистка Київського дитячого лялькового театру Ганна Задерей. Вони говорили про важливість читання дітей, значення книги, звертали увагу на історію нашого міста – колиску української книги. Особливо гарні слова звучали із вуст гостей на адресу бібліотекарів Острожчини. Кращим з них вручали подарунки і почесні грамоти. Зокрема, відзначені завідувачі Острозької міської бібліотеки Алла Базан та колектив закладу, ветеран бібліотечної справи тієї ж книгозбірні, довгорічний її керівник Світлана Васильчук, директор Острозької районної СПШБ Ольга Бояр та інші.

Ансамбль Острозької міської дитячої музичної школи, Олександр Коцюк і Валерія Зламан, Софія Рильська, Катерина Руда (виконала роль Ромашки), танцювальні колективи Острозької спеціальної ЗОШ-інтернату І-ІІІ ст. та Межиріцького будинку культури «Дощик» дарували присутнім свої музичні вітання. Вже знані літератори, член Національної спілки письменників України Анатолій Криловець, Олесь Ундір, а також представники молодої плеяди – студенти Альона Ліснича і Діана Кобернюк, учні шкіл – Надія Павлова, Анна Стасюк, Світлана Скрипка читали свої твори.

А завершилось свято феєрично. Коли звучала пісня про бібліотеки, яку виконували учні Острозького НВК «Школа І-ІІІ ст. – гімназія» (кер. Наталія Ярмолович) зі сцени вилітали тисячі мильних бульбашок, які здавна асоціюються із легкістю, святковістю та дитячими мріями. На виході із гостинної зали дітей чекав ще один сюрприз – організатори заходу дарували їм журнали «Барвінок» та «Світ знань».

Іван ГЛУШМАН
Переглядів: 709 | Додав: sdfy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: