Форма входу

Пошук

Архів записів

Календар

«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Наше опитування

Всього відповідей:

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
П`ятниця, 29.03.2024, 01:22
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Головна » 2011 » Листопад » 10 » Корисно для безробітних і суспільства
10:04
Корисно для безробітних і суспільства
Сьогодні в нашому місті, як і в державі у цілому, роботодавцям не вистачає коштів для реалізації багатьох планів. У такій ситуації допомагає центр зайнятості через громадські роботи.

Острозький міськрайонний центр зайнятості має великий досвід організації та проведення громадських робіт, які спрямовані на матеріальну підтримку безробітних, а разом з тим і на покращення стану соціальної інфраструктури міста та навколишнього середовища.

– Щороку розширюються масштаби організації оплачуваних громадських робіт, зростає кількість осіб, які беруть в них участь, – розповідає начальник відділу взаємодії з роботодавцями Тетяна Савіч. – Навіть порівнюючи з недалеким минулим ми бачимо, що кількість безробітних, залучених до громадських робіт збільшилась майже у 2 рази.

Одним з тих, хто активно залучає безробітних в нашому місті до громадських робіт є Національний університет «Острозька академія». Заступник ректора з господарської роботи Наталія Мельничук розповіла, що на початку цього року було укладено договір між університетом і Острозьким міськрайонним центром зайнятості про направлення 60 безробітних на громадські роботи. До 1 жовтня всі вони відпрацювали відведений час і виконали намічений план робіт, під час яких було освоєно біля 53 тисяч гривень. Після цього між роботодавцем і центром зайнятості було укладено додатковий договір, про направлення ще 10 осіб на громадські роботи, де вони працюватимуть майже до кінця року.

– Громадські роботи – це значна допомога вузу, – розповідає Наталія Миколаївна – Направлені на громадські роботи трудяться у нас в основному, як некваліфіковані працівники. Серед тих, хто працював у нас, я би хотіла відмітити Миколу Соболя, Михайла Грушу, Юрія Юрчука, Віктора Басікашвілі. До речі, перший з них вже трудиться у нас в штаті як робітник по обслуговуванню спорткомплексу.

Микола Соболь (на знімку) родом із Грозова. Після звільнення з молокозаводу деякий час стояв на обліку в центрі зайнятості як безробітний, а потім був направлений на громадські роботи в Острозьку академію. Чоловік копав траншеї, прибирав сміття, допомагав мостити вулицю. Коли закінчились громадські роботи, приємною звісткою для нього став дзвінок з вузу і пропозиція роботи на постійній основі. Тепер він працює на стадіоні та кортах.

Саме завдяки громадським роботам я знайшов постійне місце роботи, маю гарантовану зарплату, – розповідає Микола Соболь. – Головне, що є робота, і це радує.
Переглядів: 601 | Додав: sdfy | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: