Форма входу

Пошук

Архів записів

Календар

«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Наше опитування

Всього відповідей:

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Субота, 20.04.2024, 18:00
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Головна » 2011 » Листопад » 16 » Квілінг – творчий простір юного острожанина
23:03
Квілінг – творчий простір юного острожанина
Юний острожан, незважаючи на те, що лише недавно познайомився з новим методом роботи з папером, вже досяг відчутних результатів. Він захоплений творчістю, створив кілька прекрасних виробів, якими радує своїх рідних, близьких та вчителів.

Вперше про квілінг, техніку роботи із скрученими стрічками паперу, юний острожан Назар Веруцький дізнався перебуваючи у Києві весною цього року. Зачарувала його і маму, Руслану Антонівну, велика, дуже гарна і ажурна сніжинка. Там же вдалося познайомитися із автором витвору – 14-річною Настею, яка займається квілінгом вже тривалий час і має значний досвід та багато виробів. Від неї він дізнався про цей метод, зрозумів, що він дає великі результати у реалізації творчого потенціалу людини. Дівчинка не тільки розповіла, але й під її керівництвом Назар виготовив перші свої вироби – пасхальні яєчка, бо якраз наближався Великдень.

В Острозі Назар, вдосконалюючи набуті вміння, виготовив ще кілька великодніх символів і роздарив їх знайомим та близьким. В Інтернеті знайшов багато інформації про квілінг, але каже, що найбільше почерпнув від Насті. Дівчина через емейл надсилала йому схеми, інструкції та рекомендації для створення нових саморобок, допомогла купити інструменти, папір, зареєструвала на сайті «Країна майстрів» та ін.

Учень 4-В класу Острозької ЗОШ І-ІІІ ст. №1 розповідає, що основним матеріалом для квілінгу є різнокольоровий папір, який скручують у кружальця і клеєм ПВА склеюють в певних місцях. Для полегшення роботи майстрам продається вже готові стрічки, але їх невелика кількість, і вони дорогі. Тому найчастіше використовують звичайні ножиці, і ними самотужки ріжуть стрічки певного розміру із купленого в магазині кольорового паперу. Пробували робити смужки різаком, але цей метод не прижився. Назар каже, що заготовляти стрічки йому допомагає мама, яка працює бібліотекарем в КЗ «Острозька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ст. №2 Рівненської облради». Інколи вона виступає помічником синові при склеюванні складних елементів. Для своєї роботи Назар використовує ще пінцет, спеціальну лінійку з формами, шило, пробковий килимок. Крім цього, придбали спеціальні ножиці, які дозволяють вирізати орнаментальні смужки.

Незважаючи на те, що Назар Веруцький познайомився із квілінгом недавно, він вже встиг виготовити чимало прекрасних виробів. Дещо подарував хресним, вчителям до професійного свята. Після великодніх яєчок з’явились санчата, а потім «розцвіли» тендітні підсніжники та маки, були змайстровані шкатулки у формі яйця, цукерниця, лебідь, павич, карта, герб і прапор України та багато іншого.

Крім квілінгу, Назар освоював модульне орігамі. Він каже, що між ними є суттєва різниця. Перш за все у формі складових частин і методі кріплення. Зроблене методом квілінгу набагато міцніше, бо клей міцно тримає всі деталі разом, а виготовлене методом орігамі навіть при легкому необережному дотику може розпастися.

Назар розповідає, що на початку було важко, не все виходило. Але наполегливість, велике бажання навчитися перемогли, і вже скоро він освоїв техніку, а за тим з’явилась впевненість у своїх силах. Він каже, що задуми виробів з’являються по-різному – одні хлопчик виготовляє за інструкціями і схемами з Інтернету, інші модернізує на свій розсуд і робить свій варіант виробу, а є такі, що придумав самотужки. Руслана Антонівна розповідає, що якось син приніс колосок і потім відтворив його методом квілінгу. Часто він застосовує різні прикраси, щоб вироби мали кращий вигляд – це його винаходи. І справді, виріб виглядає краще.

Тепер повернувшись додому, виконавши домашні завдання, юний майстер сідає за свій стіл і працює. Своїм заняттям він дуже захоплений, не помічає часу і почуває себе щасливим у творчості. Свої роботи він вже показував на уроках трудового навчання, у мами в бібліотеці встановлена його карта, герб і прапор України, можливо, незабаром його роботи візьмуть участь у конкурсах. Освоює квілінг його товариш Костя. Будемо сподіватись, що незабаром поряд із гуртками орігамі діятимуть ще й із квілінгу…
Переглядів: 3658 | Додав: sdfy | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: