Форма входу

Пошук

Архів записів

Календар

«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Наше опитування

Всього відповідей:

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Субота, 20.04.2024, 06:52
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Головна » 2011 » Грудень » 25 » Літературній творчості присвячувалось
12:41
Літературній творчості присвячувалось
Нещодавно в Острозькій ЗОШ І-ІІІ ст. №3 відбулася зустріч школярів та педагогів із активними членами літературного об’єднання імені Івана Маєвського.

Бібліотекар школи Людмила Шевчук представила гостей і надала слово голові літоб’єднання Івану Глушману. Він розповів про те, що в 70-80-х роках при Острозькій районній газеті активно діяло літературне об’єднання «Промінь». Його очолював лікар і літератор Іван Маєвський. На жаль, в 90-х роках воно перестало діяти. Три роки тому з ініціативи дружини письменника, місцевих шанувальників слова було створено нове літоб’єднання, яке діє при міськрайонній організації ВО «Просвіта». Там молоді і вже відомі літератори читають свої твори, жваво обговорюють нові книги і літературні процеси в нашому краї та Україні. Враховуючи заслуги Івана Маєвського, як автора багатьох прекрасних творів, новому літоб’єднанню присвоїли його ім’я. На завершення свого виступу гість запросив школярів і вчителів на наступні засідання літоб’єднання.

Літератор із Оженина Євгенія Гембаровська читала власні вірші, казки, оповідання та гуморески, а також розповідала про своє життя, захоплення поезією, творчістю. Вона закликала школярів, які роблять перші кроки у літературі, ні в якому разі не опускати руки, а творити. Якщо не вдається чи не подобається твір, Євгенія Федорівна порадила відкласти його і через деякий час знову повернутися до нього. Звісно, не всі вірші треба читати, публікувати. Є певна частина творів, які варто залишити закритими для інших, бо в них може бути викладено найінтимніші думки і емоції. У перерві між монологами гості учні школи читали свої твори, мали можливість задавати свої запитання.

У другій частині зустрічі бібліотекар школи Людмила Шевчук представила нові книги острозького поета Олеся Ундіра і літературний первісток його внучки Любоньки. Кожну збірочку було охарактеризовано, а також з них були прочитані твори. На завершення бібліо­текар висловила сподівання, що незабаром Олесь Олексійович зустрінеться з учнями школи і власноручно презентуватиме свої твори.

В кінці зустрічі директор школи Любов Тимчук подякувала гостям, сказала, що школа завжди відкрита для літераторів, учні школи готові з цікавістю слухати нові твори, читати свої.
Переглядів: 672 | Додав: sdfy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0