Форма входу

Пошук

Архів записів

Календар

«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Наше опитування

Всього відповідей:

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Четвер, 28.03.2024, 22:38
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Головна » 2011 » Листопад » 24 » На традиції багата батьківська хата
11:06
На традиції багата батьківська хата
Тиждень української писемності і мови проводили з 7 до 13 листопада в Острозькій спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті І-ІІ ст. №2. Під час уроків, на позакласних заходах робився акцент на необхідності шанувати рідну мову, культуру, всіляко вивчати і пропагувати кращі творчі здобутки нашого народу.

А розпочався тиждень заняттям «Погостинами на традиції багата, вітає вас батьківська хата», яке відбулося у куточку народознавства «Батьківська хата». Вихователь-методист Раїса Патутіна провела три такі заняття з дітьми різних вікових груп, де розповідала про українську хату, її убранство, різноманітне начиння, поширені і вже забуті звичаї нашого народу.

– 8 листопада відбулася зустріч учнів та педагогів нашої школи-інтернату із митцями Острожчини «Поезія – це завжди неповторно», – розповідає заступник директора Острозької ЗОШ-інтернату І-ІІ ст. №2 Світлана Поліщук. – Зі своєю творчістю присутніх знайомив острозький поет і журналіст Олесь Ундір. До речі, саме він є автором гімну нашої школи. Шкода, що через хворобу на зустріч не зміг прибути інший літератор – Володимир Кучерук. Але його вірші, презентацію книг, розповідь про його життєвий і творчий шлях підготували діти та шкільний бібліотекар Руслана Віруцька. На завершення Олесь Олександрович подарував шкільній бібліотеці свої нові книги з автографами.

Цікавим заходом для школярів був музичний кіоск «Пісня – душа народу». Цього разу він був присвячений широковідомим українським народним пісням. Її хором, або сольно співали, а потім розповідали про історію виникнення, легенди пов’язані з нею, згадували про різні варіанти та обробки у регіонах України і за кордоном. Говорилось також про те, що багато авторських пісень з часом стали народними, зокрема пісні Шевченка, Глібова та ін. Захід був цікавим і змістовним, бо діти працювали у бібліотеці, Інтернеті, де шукали цікаву інформацію, яку оприлюднили на заході.

Конкурс читців-декламаторів присвятили творчості українського поета-пісняра Миколи Сингаївського. Захід був чудово підготовлений, бо діти не тільки декламували відомі вірші, які стали популярними піснями – «Безсмертник», «Полісяночка», «В краю дитинства», але й маловідомі, які не входять до шкільної програми. На початку дітям роздали паперові кленові листочки. На них вони записували прізвища тих виконавців, які найбільше їм сподобались. У кінці конкурсу, коли звучала пісня «Чорнобривці», діти свої голоси вкидали у спеціальну скриньку. Таким чином, лічильна комісія визначила переможницю. Нею стала учениця 9 класу Раїса Танчинець.

А ще був конкурс малюнків «Мальовнича Україна». Найактивніших учнів школи нагородять екскурсією до культурно-археологічного комплексу «Пересопниця».
Переглядів: 999 | Додав: sdfy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0