Форма входу

Пошук

Архів записів

Календар

«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Наше опитування

Всього відповідей:

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Четвер, 18.04.2024, 06:32
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Головна » 2011 » Листопад » 14 » Найактивніше обговорювали благоустрій
22:51
Найактивніше обговорювали благоустрій
Як уже повідомлялося в нашій газеті, у п’ятницю, 30 вересня відбулася п’ятнадцята сесія Острозької міської ради шостого скликання. По всіх питаннях, винесених на сесію, депутати рішення прийняли одноголосно. Найактивніше народні обранці обговорювали питання благоустрою Острога, забезпечення комфортних умов руху та проживання в його центральній частині.

На початку розгляду порядку денного сесії міський голова Олександр Шикер привітав присутніх педагогічних працівників, депутатів-педагогів із Днем учителя, а також тих, хто у міжсесійний період відзначив свій День народження. Розглядаючи порядок денний сесії, перший заступник міського голови Віталій Ундір запропонував внести у нього додаткове питання.

Депутати розглянули заяви громадян, клопотання підприємств, установ, організацій про вилучення та надання земельних ділянок. Це питання, як і всі інші 12, попередньо обговорювались на профільних комісіях та фракціях, тому депутати, ознайомившись із проектами рішень, після уточнень та реплік, одноголосно їх прийняли.

При розгляді третього питання порядку денного депутати заслухали інформацію Острозького міжрайонного прокурора Любові Ковальчук про стан законності та правопорядку на території Острозького району та міста Острога у І півріччі 2011 року. Зазначалося, що вдалося зупинити ріст злочинності. За І півріччя її спад складає біля 6 відсотків. Приємно, що і за 9 місяців також не допущено росту. Турбує правоохоронців те, що збільшилась кількість злочинів, скоєних раніше судимими особами, які раніше вчиняли злочини, а також злочинів, скоєних групами та неповнолітніми. Любов Володимирівна звернулася із проханням до депутатів та виконкому активізувати роботу із підобліковими неповнолітніми, які схильні до скоєння правопорушень та злочинів, щоб вони не потрапили в місця позбавлення волі. На завершення свого виступу прокурор подякувала виконкому за прийняте рішення про обмеження торгівлі спиртним на автозаправочній станції ОККО і попросила створити спільні з правоохоронцями, контролюючими органами робочі групи, щоб активізувати роботу по виявленню торгових точок, де здійснюється неліцензована торгівля спиртним, головним чином сурогатним, яке ще й небезпечне для здоров’я людей.

Депутатами було внесено зміни до додатку №14 рішення Острозької міської ради від 26.05.2011 року №139 «Про затвердження положень про управління, відділи, служби міськвиконкому»; затверджено: проектно-кошторисну документацію по об’єкту «Пам’ятка архітектури XV-XVI ст. (ох. № 602/3) Богоявленська церк­ва в м. Острог Рівненської області. Проект реставрації фасадів»; містобудівні обґрунтування та містобудівні умови і обмеження забудови земельних ділянок; розпорядження міського голови, прийняте у міжсесійний період від 1 серпня 2011 р. № 87 р. «Про затвердження норм витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію»; результати проведеної інвентаризації багатогранних опор вуличних електричних мереж; дано дозвіл Острозькому КП «Водоканал» на продаж трактора марки Т-150К; прийнято рішення: про міську Програму забезпечення центральної районної лікарні імплантантами та інструментарієм для надання медичної допомоги з ураженням органів опори та руху на 2011-2015 роки.

При розгляді додаткового питання про визнання податкових агентів із правом туристичного збору на території Острозької міської ради депутат Сергій Рибачок запропонував до рішення записати види діяльності, а не поіменно називати підприємства, щоб кожен раз не приймати рішення по винесеному питанню. На це перший заступник міського голови Віталій Ундір зауважив, що це вимога Податкового кодексу і рішення необхідно приймати саме таким, як його запропонувала комісія. Після цього і за це питання депутати проголосували одноголосно.

Найвищу активність депутати продемонстрували у Різному. Спочатку секретар міської ради Микола Добровольський зачитав відповідь з Генеральної прокуратури на звернення депутатів міської ради до вищого керівництва країни щодо політичної ситуації в Україні. Потім Микола Володимирович вів мову про котельню на вулиці Городище, яка обігрівала взимку ДНЗ №2 «Веселка» та кілька квартир на вулиці Древлянській. Вона споживала дуже багато енергоносіїв, тому було вирішено будувати нову. Тепер ці роботи тимчасово припинено у зв’язку із необхідністю внести корективи в документацію. Він також проінформував присутніх про день депутата, який було проведено у п’ятницю, 23 вересня.

Депутат Борис Гловацький знову порушував питання спокою в центрі міста. Він запропонував на найближчих сесіях обговорити і прийняти рішення про введення обмежень на діяльність закладів торгівлі у нічний і вечірній час, а також про обмеження паркування таксі на зупинці біля Смачної зупинки з 23 години до 8 (в будні) і з 22.00 до 9 (у вихідні). Активний рух там спричиняє шум і гамір на вулиці, що заважає нормальному відпочинку і сну мешканців, які живуть у тому районі. Депутат також запропонував обговорити у міській раді та із громадськістю питання про перенесення «базарного» дня в Острозі з неділі на якийсь інший день, орієнтовно на суботу.

Депутат Юрій Олексійчук повідомив, що до нього звернулися мешканці будинку по вулиці Старостинська, 19, які скаржаться на те, що відремонтованою недавно вулицею їздять вантажівки. Студенти та батьки школярів жаліються на дискомфорт у зв’язку із реконструкцією лінії електропередач по вулиці Князів Острозьких та Старостинській. Депутат акцентував увагу на тому, що у договорі, який запропонувала компанія, вона гарантувала безперебійне електропостачання. Він також звернувся до міського голови та виконкому з проханням облаштувати парк (встановити ліхтарі, лавиці) у районі вулиці Сонячної, де б могли відпочивати студенти академії та молодь міста.

Депутат Лариса Бащук звернула увагу колег на те, що біля нещодавно відкритої меморіальної дошки письменнику і лікарю Іванові Маєвському розміщена реклама пива. Вона запропонувала її зняти і на тому місці встановити план-схему міста із вказанням всіх вулиць і пам’яток історії та культури міста.

Підбиваючи підсумки роботи сесії та висловлених пропозицій з благоустрою міста, міський голова Олександр Шикер зазначив, що до думки громади необхідно прислухатися, все запропоноване необхідно ґрунтовно вивчити відповідними відділами міськвиконкому та депутатськими комісіями. Вони мають підготувати проекти, і по них депутати приймуть необхідні рішення на одній із наступних сесій.
Переглядів: 534 | Додав: sdfy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: