Форма входу

Пошук

Архів записів

Календар

«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Наше опитування

Всього відповідей:

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
П`ятниця, 19.04.2024, 16:07
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Головна » 2013 » Вересень » 29 » Найкращий подарунок – змагання й перемоги
12:06
Найкращий подарунок – змагання й перемоги
Походом на стадіон, вболіванням за своїх, фізичними вправами, змаганнями – тобто діями, які неабияк сприяють виділенню адреналіну, відзначили своє свято вболівальники, шанувальники здорового способу життя, фізкультурники і спортсмени в Острозі, в суботу, 14 вересня. Як годиться, кращим вручали грамоти та подяки, переможцям – медалі та кубки.   

Спершу під козацький марш урочистою ходою на стадіон Національного університету «Острозька академія» вийшли команди футболістів та турнікменів. Після того, як ведуча відзначила, що День фізичної культури і спорту – це свято сили, краси, здоров’я, гармонії, слово було надано першому заступнику міського голови Віталію Ундіру, який дав команду підняти Державний прапор учасникам молодіжної ініціативної групи «Турнікмени Острога», що символізувало початок святкувань.

Із вітальними словами до присутніх та учасників змагань звернулися: керівник структурного підрозділу РОМО «Крила», президент міськрайонного молодіжного клубу «Здрав будь» Олег Швець, методист методичного кабінету відділу освіти виконкому Острозької міської ради Тетяна Слободян, перший заступник міського голови Віталій Ундір. Він передав вітання від міського голови Олександра Шикера і наголосив, що надзвичайно приємно бачити на стадіоні багато молоді, яка шанує спорт, здоровий спосіб життя. Їх приклад гідний для наслідування іншим.

Подяками Острозької міської ради за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, майстерність, вагомий особистий внесок у розвиток та популяризацію фізичної культури і спорту в Острозі та з нагоди Дня фізичної культури і спорту відзначено вчителя фізкультури Острозької ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 Юлію Карпу, вчителя фізкультури Острозького навчально-виховного комплексу «Школа І-ІІІ ст. – гімназія» Віктора Романчука, викладача фізкультури КЗ «ДПТНЗ «Острозьке ВПУ» Валентина Кочиша, вчителя фізкультури КЗ «Острозька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ст.» Володимира Непомнящого. Грамотою Острозької міської ради відзначено керівника фізичного виховання ДПТНЗ «Острозьке ВПУ» Степана Коженевського. Почесною грамотою управління у справах молоді та спорту Рівненської облдержадміністрації нагороджені тренер з боксу Острозької ДЮСШ Віталій Мартиненко, завідувач кафедри фізичного виховання Національного університету «Острозька академія» Геннадій Стадніков. Подяку відділу освіти отримав колектив Острозької ДЮСШ. Подяки від організаторів за активну участь в організації обласного етнофестивалю «Новомалинська Любава» вручені підприємцеві, депутату Острозької міськради Борису Гловацькому, вчителю фізкультури Юлії Карпі, членам команди острозької ініціативної групи стріт-воркауту Миколі Мізякову, Дмитру Стрільчуку, Олексію Венгерцю, Ользі Бондар, Анастасії Комісаровій.

Після офіційної частини відбувся оздоровчий забіг і розминка під гаслом «Здоровим бути здорово», у якому взяли участь турнікмени, учасники змагань з футболу, а також перший заступник міського голови Віталій Ундір та депутат міської ради Борис Гловацький. Свою майстерність показали вихованці секції боксу Острозької ДЮСШ, які тренуються під керівництвом тренера Віталія Мартиненка.

У відкритому міському турнірі зі стріт-воркауту взяли участь спортсмени з Шепетівки, Рівного, Здолбунова, Острога та Острозького району. Те, що вміють робити хлопці і навіть дівчата, треба бачити власними очима. Дуже дивують найрізноманітніші, справді карколомні фігури на перекладині, брусах і на землі, які виконують турнікмени. Без сумніву, аби таке показати, слід багато тренуватися, а ще мати неабияку сміливість. Мене вразив виступ, у якому турнікмен, без рук, прив’язавши себе до перекладини лямками, змаху зробив кілька повних обертів навколо перекладини. В таке важко повірити, але спортсмен це робив справді без рук і сторонньої допомоги. А чого вартий номер, у якому турнікмен, роблячи пірует на перекладині, зняв у цей момент футболку. Неабияк вразив елемент «Кріста» у виконанні Василя Равського з Острога, коли хлопець тримався на перекладині лише … шиєю. А про силові вправи і говорити немає чого. Далеко не кожен чоловік, юнак зможе бодай раз підтягнутися із 16-кілограмовою гирею. Цим хлопцям це під силу кілька десятків разів.

Турнікмени боролися у семи видах. Так, у змаганнях з відтискання на брусах із додатковою вагою (16 кг) переміг Олександр Томчук (Рівне). Він зробив цю вправу аж 35 разів (найближчий суперник – на 4 рази менше). У вправі відтискання на брусах без додаткової ваги (до 16 років) переміг Сергій Ковальчук (Шепетівка). Він показав результат – 43 рази (38). У підтягуванні на перекладині з додатковою вагою (16 кг) переміг острожанин Дмитро Стрільчук з результатом 17 разів (15). У gimbarr-фрістайлі переміг Сергій Ковальчук, який набрав 194 бали (138). У підтягуванні на перекладині без додаткової ваги (до 16 років) переміг Василь Равський, який зробив це 18 разів (17). У технічному фрістайлі переміг Сергій Ковальчук, який набрав 113 балів (91). У силовому фрістайлі найкращим був Олександр Циган, який набрав 156 балів (125). У підтягуванні на перекладині з виходом на дві руки переміг Олександр Циган, який зробив це аж 15 разів (три турнікмени мали результат 8). У загальному заліку переміг Олег Дідух (Шепетівка), друге місце зайняв Олександр Циган, а трете – Сергій Ковальчук.

У турнірі з мініфутболу серед трудових колективів підприємств, установ та організацій Острога взяли участь 6 команд – Національного університету «Острозька академія», збірна команда відділу освіти та шкіл міста, Острозького МВ УМВС України в Рівненській області, КЗ «Острозька спеціальна ЗОШ-інтернат І-ІІІ ст.», КЗ «ДПТНЗ «Острозьке ВПУ», МНС України в Рівненській області. Чемпіоном стала команда училища у складі: Валентин Кочиш, Ярослав Білецький, Ігор Ситар, Олександр Фідик, Петро Кушнірук, Іван Харитоненко, яка здолала у серії штрафних ударів представників університету. А у поєдинку за третє місце сильнішою була команда представників правоохоронних органів міста, яка перемогла освітян. Їм було вручено кубки, медалі та грамоти. Кращим гравцем турніру визнано гравця команди школи-інтернату Василя Ажнюка, а кращим голкіпером – Валентина Кочиша із професійного училища. Приз «За волю до перемоги» вручено команді острозьких рятувальників.

Іван ГЛУШМАН
Переглядів: 972 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: