Форма входу

Пошук

Архів записів

Календар

«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Наше опитування

Всього відповідей:

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вівторок, 16.04.2024, 09:44
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Головна » 2011 » Листопад » 14 » Незручно – але це вимушений крок
23:17
Незручно – але це вимушений крок
На жаль, немає нічого вічного у нашому світі. Навіть залізобетонні опори ліній електропередач під дією опадів, сонця, спеки, холоду, техногенного впливу з часом втрачають свою міцність. Це можна сказати і про самі проводи, старі дерева. Тоді небезпеку необхідно завчасно усувати – опори і лінії треба міняти, а дерева зрізати. Саме цим займаються енергетики і комунальники вже впродовж кількох тижнів у нашому місті, що спричиняє незручності і незадоволення людей.

У вересні розпочалася і до початку жовтня тривала реконструкція ліній електропередач в районі вулиць Князів Острозьких, Бельмаж, Левицького, Лукаріса та Старостинській. Для Рівненського обленерго по субпідряду цю роботу виконувало ПП «Енергоконструкція» (Тернопіль), яке має відповідну ліцензію на такі роботи. Демонтувалися всі старі, місцями пошкоджені і навіть погнуті опори ліній електропередач, на їх місце встановлено нові, замінено і саму лінію на більш сучасну. Звісно, це завдавало певні незручності мешканцям міста, перш за все зникло нічне освітлення вулиць в районі Бельмажа, потерпають без електроенергії мешканці вказаних вище вулиць, замовкло проводове радіомовлення майже у всій південно-західній частині міста. У міську раду, до голови, його заступників, депутатів надійшло чимало скарг на незручності, про що говорилося на сесії міської ради та на нараді.

Енергетики кажуть, що реконструкція, а за ним і певні незручності для споживачів – це вимушений крок, адже давно прокладені лінії електропередач перебували в аварійному стані. Під час сильного вітру проводи стикалися один з одним і виникало коротке замикання, горіли запобіжники, обривалися під струмом і падали на землю проводи. Тепер цих незручностей не буде, бо прокладено не чотири неізольованих проводи, як було раніше, а один, у складі якого є ті ж самі фази, що були раніше. Крім того, проводи мають більший діаметр, і вони ізольовані, що унеможливлює коротке замикання. Це суттєво покращить енергозабезпечення споживачів. Крім того, енергетики планують винести всі лічильники споживачів на фасади будинків, що дозволить знімати показники без входу у помешкання.

Дерева в місті – це чудово, вони не тільки радують око, але дають відчуття близькості до природи, у спеку створюють так бажану для нас тінь. Та з часом дерева старіють і стають небезпечними для людей, особливо під час сильного вітру, буревіїв. Тож, якби цього не хотілося, але їх необхідно зрізати. Користуючись тим, що енергетики зняли лінії електропередач, працівники ОКП «Водоканал» впродовж півтора тижня зрізали старі дерева на вулиці Князів Острозьких. Старі акації вже давно становили небезпеку, адже частина з них мала дупла, були сухі гілки, які падали на проїжджу частину. Величезне дерево було нахилене в бік дороги на крутому схилі і не відомо, коли воно могло впасти на дорогу і спричинити біду. Тож кілька днів ті, хто прямував з Острога на Межиріч змушені були об’їжджати місце, де здійснювалася санітарна рубка дерев. Дрова нададуть престарілим та малозабезпеченим громадянам, а також комунальним підприємствам міста для опалення, а вулиці міста стали безпечнішими.
Переглядів: 698 | Додав: sdfy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: