Форма входу

Пошук

Архів записів

Календар

«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Наше опитування

Всього відповідей:

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
П`ятниця, 29.03.2024, 10:12
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Головна » 2011 » Грудень » 1 » Одностайні у всьому, крім одного
10:46
Одностайні у всьому, крім одного

У п’ятницю, 29 липня, відбулася одинадцята сесія Острозької міської ради шостого скликання. Вона проходила конструктивно. З усіх питань, крім одного, винесених на порядок денний, депутати було одностайними у думках.

Одностайними були депутати під час затвердження порядку денного сесії, розгляду заяви громадян, клопотань підприємств, установ, організацій про вилучення та надання земельних ділянок, про підсумки виконання міського бюджету за І півріччя 2011 року, про введення до штатних розписів навчальних закладів додаткових штатних одиниць, внесення змін до міського бюджету на 2011 рік, затвердження містобудівних обґрунтувань та містобудівних умов і обмежень забудови земельних ділянок. Крім того, було внесено доповнення до Регламенту Острозької міської ради шостого скликання, розглянуто припис Острозького міжрайонного прокурора від 25 червня. Проекти обговорювалися на засіданнях комісій, про що доповідали голови комісій, заперечень при голосуванні від депутатів не надходило.

Було озвучено депутатський запит Бориса Гловацького („Сильна Україна”) про порушення тиші у вечірній та нічний час у центрі Острога (читайте нижче). Після короткого обговорення міською радою у цілому запит було підтримано, направлено на розгляд виконкому і створено комісію, яка розглядатиме ситуацію у житловому масиві. До комісії ввійшов перший заступник голови міської ради Віталій Ундір, головний спеціаліст відділу містобудування та житлово-комунального господарства Олександр  Корешняк, депутати Борис Гловацький, Олександр Корнійчук, Іван Ткачук, Юрій Олексійчук, міськвідділ міліції подасть свою кандидатуру.

Найактивніше депутати обговорювали проект заяви Острозької міської ради щодо політичної ситуації в країні, яку запропонував прийняти голова фракції БЮТ у міській раді Олександр Корнійчук. Тут думки депутатів розділилися. Депутат від Партії регіонів Роман Гресько висловився за те, що «на такому рівні, як міська рада провінційного містечка не повинні розглядатися політичні глобальні питання. Ми не читали кримінальних справ, не вникали в суть справ, говоримо про те, що чуємо, що бачимо у ЗМІ. Він запропонував помірковано підійти до таких заяв і не втягувати міську раду у політичні розбірки. Депутат від Партії регіонів Леся Бащук зазначила, що депутатів об’єднують міські проблеми і виборці. Вона закликала активніше вирішувати проблеми міста і чекати рішення суду. Депутат від фракції «Батьківщина» блоку Юлії Тимошенко Олександр Корнійчук зазначив, що депутати, велика частина мешканців міста і держави в цілому стурбовані дією влади щодо політичних переслідувань опозиції. Депутати як представники народу повинні піднімати такі питання, обговорювати і відображати настрої народу. Депутат від партії «Свобода» Юрій Олексійчук зауважив, що міська рада саме те місце, де мають вирішуватися також політичні питання життя держави. Міська рада має повне право сказати центральній владі, як люди оцінюють їх роботу. Він закликав колег підтримати звернення.

Коли всі думки депутатів з приводу заяви були почуті, відбулося голосування. Підтримали запропонований проект 19 депутатів, проти висловились – 3, утримались – 4. Прийняту заяву буде направлено Президенту України, Голові Верховної Ради та Прем’єр Міністру.

Було також зачитано звернення депутатів Рівненської обласної ради від м. Острога Ігоря Пасічника та Романа Василишина щодо забудови центральної частини міста. Було вирішено взяти заяву до уваги, і рекомендовано земельній комісії скрупульозніше підходити до вирішення земельних питань.

Переглядів: 564 | Додав: sdfy | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0