Форма входу

Пошук

Архів записів

Календар

«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Наше опитування

Всього відповідей:

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Четвер, 18.04.2024, 11:26
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Головна » 2012 » Травень » 23 » Острожани – лауреати театрального фестивалю
05:55
Острожани – лауреати театрального фестивалю
Нещодавно у Рівному відбувся обласний фестиваль дитячих лялькових колективів «Березневі сходинки». Це веселе свято ось уже вчетверте організували та провели у Рівненському академічному обласному театрі ляльок. Воно було присвячене Міжнародному дню діячів театрів ляльок та професійному святу театралів. Приємно, що взяли у святі участь і юні острожани, які стали там лауреатами. Але це не найголовніше – захід у обласному центрі подарував дітям приємні емоції, задоволення, навчив їх новому у цьому виді мистецтва.

У Острозькій спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті І-ІІ ст. №2 вже тривалий час діє гурток ляльководів «Золотий ключик», де займається понад 20 вихованців школи різного віку. Опікується колективом вчитель Оксана Зінчук. Діти показують вистави для своїх друзів, беруть участь у шкільних різноманітних заходах. Приємною подією для маленького колективу стало запрошення на фестиваль у Рівне.

 Острожани на фестивалі представили виставу «Сонячний коровай». Глядачі, а це юні колеги «по ремеслу» і навіть артисти обласного театру, позитивно оцінили вміння інтернатівців і у підсумку відзначили їх серед лауреатів фестивалю, вручивши відповідний диплом та грошову премію. Разом із тим діти переглянули вистави інших учасників фестивалю, що стало повчальним у плані вдосконалення вмінь. Потім гостинні господарі організували для учасників фестивалю екскурсію театром, де розповіли про його колектив, реквізит, який застосовується у виставах, а також поділилися зі своїми юними колегами секретами професійної майстерності, під час майстер-класів. На завершення для всіх юних учасників фестивалю артисти обласного театру показали лялькову виставу «Принцеса і свинопас».

А ще для учасників фестивалю організували відпочинок у комплексі «Екватор», де їх безкоштовно годували і надали годину гри у боулінг. Керівник гуртка Оксана Зінчук каже, що діти поїздкою у Рівне дуже задоволені. Крім того, що вони зуміли себе гарно показати, ще й повчилися деяким премудростям від інших колег та професійних артистів.

Іван ПАВЛІВ
Переглядів: 627 | Додав: sdfy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: