Форма входу

Пошук

Архів записів

Календар

«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Наше опитування

Всього відповідей:

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Четвер, 25.04.2024, 07:37
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Головна » 2013 » Жовтень » 10 » Перемога, а з нею – ще й срібні медалі
13:37
Перемога, а з нею – ще й срібні медалі
У неділю, 29 вересня, завершив свій виступ у цьогорічному чемпіонаті Острозького району з футболу ФК «Острог». Приємно, що граючи в гостях із ФК «Грем’яче», острожани здобули важливу перемогу, яка дозволила їм достроково за тур до кінця першості завоювати срібні медалі. У це важко було повірити після першого кола, коли міська команда займала передостаннє місце.  

Свої серйозні наміри з перших хвилин показали сільські футболісти. Вони відразу кинулися в атаку. Шлях м’ячу в сітку воріт перепинив лише голкіпер острожан Ігор Лихвар. Острозька команда також показала суперникам і глядачам, що відсиджуватися в обороні не збирається. На 4 хвилині матчу вони зуміли перехопити м’яч неподалік карного майданчику господарів і одразу завдали удар здалеку. На нього зреагував воротар господарів.

Якщо говорити в цілому, то впродовж майже всього матчу територіальна й ігрова перевага була на боці ФК «Грем’яче». Острожани грамотно оборонялися, не давали бити суперникам по воротах, як зблизька так і здалеку, а при першій нагоді – організовували контратаки. Вони були гострими і часто завершувалися ударами по воротах. Я нарахував щонайменше три попадання у перекладину, коли острожани мали можливість забити гол. Перший – вони забили після контратаки, коли оборонець господарів збив у своєму карному майданчику Олександра Чутченка. Вирок арбітра чітко виконав Олександр Ткачук на 26 хвилині.

Після розіграшу м’яч з центра поля господарі рішуче кинулися в атаку. Підряд вони створили дві голові ситуації біля воріт ФК «Острог». Приємно, що в цій ситуації надійно зіграв воротар та оборонці на чолі з досвідченим капітаном Олегом Максимчуком. На 33 хвилині Олександр Ткачук під час контратаки опинився неподалік воріт і після його удару м’яч, рухаючись по дузі, потрапив у перекладину. Воротар господарів тільки проводжав його поглядом. Через кілька хвилин уже Олександр Чутченко опинився на вістрі атаки і лише відмінна гра голкіпера ФК «Грем’яче» врятувала ворота від гола. Небезпечною була атака, коли один із гравців господарів відгукнувся на верхову передачу і завершував її ударом головою. М’яч пролетів поруч зі стійкою воріт. Пройшло  не менше хвилини і під час штрафного удару голкіпер острожан у стрибку зумів врятувати свої ворота. Під завісу першої половини через себе бив Олександр Чутченко. І в цьому епізоді надійно зіграв захисник воріт грем’яцької команди.

Друга половина гри мало чим відрізнялася від першої. ФК «Грем’яче» вперто йшов уперед. Але острожанам  вдавалось стримувати натиск господарів і вони нічого загрозливого воротам не створили. На 10 хвилині міська команда мала реальну можливість збільшити розрив у рахунку, коли бив Олександр Чутченко, а потім Євген Царук, але м’яч, потрапивши у перекладину, вилетів за межі поля. Через хвилину м’ячу шлях у ворота знову перепинила перекладина – цього разу острожан. А сталося це після розіграшу кутового. Мали можливість відзначитись Андрій Кравчук, Євген Царук, Володимир Захарчук, Олександр Чутченко. Наполегливість останнього була винагороджена. Він на 30 хвилині отримав м’яч майже із центру поля, увірвався у карний майданчик господарів, обіграв там захисника і не сильним ударом, а головне – точно послав кулястого у ворота суперника. На 40 хвилині майже у подібній ситуації відзначився Євген Царук, але він діяв на лівому фланзі атаки і підійшов майже до воротарського майданчика господарів. Звідти і завдав сильного і точного удару поряд зі штангою, на який не зумів зреагувати голкіпер господарів. За дві хвилини до фінального свистка ФК «Грем’яче» відквитав один гол після масованої атаки на ворота острожан. Голкіпер ФК «Острог» на перший удар зреагував, але добив м’яч нападник господарів. Фінальний свисток арбітра зафіксував перемогу міської команди – 3:1. За тур до фінішу чемпіонату острожани достроково вибороли срібні медалі. Вітаємо!

Доля бронзових медалей вирішиться в останньому турі. Найбільші шанси їх вибороти має ФК «Грем’яче» (16 очок), який гратиме із іншим претендентом на бронзу – «Цукровиком» із Оженина (14). Перемога першої команди гарантуватиме їм бронзу, нічия – лише у разі втраті очків «Альянсом» із Межиріча (15). Ця команда гратиме з цьогорічним чемпіоном ФК «Вельбівно». Тож все вирішиться завтра на полях Оженина і Межиріча. Нагадаю, що острожани цей тур пропускають і участь у цьогорічному чемпіонаті вже завершили.

Іван ГЛУШМАН
Переглядів: 812 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: