Форма входу

Пошук

Архів записів

Календар

«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Наше опитування

Всього відповідей:

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Субота, 20.04.2024, 03:27
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Головна » 2011 » Листопад » 25 » Ректор працює, але з приставкою в. о.
09:12
Ректор працює, але з приставкою в. о.
Вперше цю інформацію почув у суботу вранці по «Рівне FM». І почалося… Випускники академії, теперішні студенти, небайдужі громадяни у підтримку свого улюбленого ректора закидали радіостанції Рівного повідомленнями, підтримуючи його. Ця інформація була в багатьох на вустах, люди обговорювали резонансну подію, припускаючи різні причини цього.

Того ж дня Острогом і околицями поширилась інформація, що університет, нібито позбавили статусу «Національний». Але ж його надав Президент, і Уряд не вправі його скасовувати – це очевидно. Думаю, дехто переплутав слова «статус» і «статут». Саме про останній йшла у постанові за тією ж датою № 1177 «Про визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України», за якою втратили чинність постанови, якими затверджувалися статути національних університетів Києво-Могилянська академія та Острозька академія.
 
Аби зрозуміти, в чому тут справа, необхідно зазначити, що деякий час наш вуз підпорядковувався Державному управлінню справами, потім він був переданий у відан­ня Кабміну, де перебував до цього часу. А нещодавно було вирішено підпорядкувати університет профільному міністерству. Ймовірно, що саме цим і зумовлена необхідність змін у статуті, а відтак – скасування постанови про нього.
Щодо призначення ректора, то за старим статутом Національного університету «Острозька академія», він призначався на посаду і звільнявся Кабінетом Міністрів України за поданням трудового колективу. Газета «День» повідомляє, що в університеті на зборах трудового колективу, які відбулися в червні 2011 року, було розглянуто питання про закінчення дії контракту з Ігорем Пасічником. Тоді було вирішено рекомендувати Кабінету Міністрів продовжити контракт із нинішнім ректором, про що зазначено у відповідному протоколі.

У суботу на Урядовому порталі з’явилось розпорядження про призначення Ігоря Пасічника в. о. ректора вузу. Того ж дня радіостанції передавали зміст інтерв’ю з ним. Ігор Демидович запевняв, що це нормальний процес. Він готується до конкурсу на заміщення вакантної посади ректора і сподівається знову обійняти її. Та, напевно, не всі чули цю інформацію, натомість поширювалися плітки, на кшталт тих, що подані вище.

У понеділок ми зв’язалися із прес-центром Національного університету «Острозька академія», бо наші читачі висловлювали свої занепокоєння тим, що відбувається. Нам розповіли, що до них також телефонувало багато людей, надходили електронною поштою листи із проханням роз’яснити ситуа­цію. Щодо позбавлення статусу, то фахівці прес-центру у короткій розмові наголосили, що це цілковита нісенітниця, яка виникла із неточних відомостей щодо вищезгаданої постанови – причин для занепокоєння немає. Того ж дня на адресу редакції надійшов лист наступного змісту:

«Вельмишановні друзі!
Відповідно до указу Президента України Національний університет «Острозька академія» підпорядковувався Кабінету Міністрів. Однак розпорядженням КМУ №1353-р від 07 липня 2010 року наш навчальний заклад підпорядковується Міністерству освіти і науки, молоді та спорту України. У зв’язку з цим виникла необхідність змінити статут Національного університету «Острозька академія». Відтак, у статут будуть внесені зміни до пункту, що стосується підпорядкування Острозької академії та процедури обрання ректора.

Згідно зі статутом, що діяв, ректор призначався та звільнявся з посади розпорядженням Кабінету Міністрів України. Оскільки, як зазначалося раніше, відтепер Острозька академія підпорядковується Міністерству освіти, то і процедура призначення керівника нашого навчального закладу здійснюється цим відомством. Наказом Міністерства освіти №565-к від 19 листопада 2011 року мене призначено виконуючим обов’язки ректора Національного університету «Острозька академія». Тепер будемо очікувати оголошення конкурсу на заміщення вакантної посади ректора. Хто у ньому переможе – стане ректором Острозької академії.

Якби наказ Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України щодо призначення мене виконуючим обов’язки ректора з’явився в той же день, що й розпорядження про звільнення з посади ректора у зв’язку із закінченням контракту, то й у засобах масової інформації вдалося б уникнути різноголосся та нагнітання ситуації.

Зараз немає жодних причин для занепокоєння і ми працюємо у тому ж динамічному ритмі, що й працювали. Зазначу, що від Міністерства освіти та департаменту кадрової комісії суттєвих зауважень до Острозької академії і, зокрема, роботи ректора не було.

Тим не менше, висловлюю щиру подяку усім, хто підтримує та небайдужий до долі Острозької академії!

З повагою ректор Національного університету «Острозька академія», професор, Герой України І.Д. Пасічник».
 
Думаю, що цим вичерпано тему. Віримо, що для Острозької академії та її керівника все складеться добре – Пасічник і його бджоли трудитимуться на благо міста і всієї України, вирощуючи інтелектуальну еліту нації.­
Переглядів: 640 | Додав: sdfy | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0