Форма входу

Пошук

Архів записів

Календар

«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Наше опитування

Всього відповідей:

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Четвер, 28.03.2024, 12:17
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Головна » 2011 » Листопад » 3 » Смішили «Поліські пересмішники»
19:56
Смішили «Поліські пересмішники»
Жарти, гумор не тільки прикрашають життя, а і продовжують його – це давно відома істина. З ранніх років життя важливо привчати дітей до розуміння жартів, вміння грамотно читати гуморески. Все це показували учні острозьких шкіл у четвер, 13 жовтня, коли в Острозькому НВК «Школа І-ІІІ ст. – гімназія» проводився міський огляд-конкурс читців-гумористів «Поліські пересмішники».

Приємно відзначити, що у конкурсі взяло участь не тільки 14 учнів загальноосвітніх шкіл Острога, але й вихованець дошкільного навчального закладу №2 «Веселка» Ернест Білошкурський (на фото), який, незважаючи на свій юний вік, майстерно прочитав народну гумореску «Сповідь хлопчика» та веселе оповідання Павла Глазового «Маленький дачник». До речі, крім цього популярного і добре знаного автора, діти читали гуморески та поезії Леоніда Куліша-Зіньківа, Степана Олійника, Ростислава Солоневського, Бориса Грінченка, Степана Руданського, Семена Альтова та ін.

Приємно, що всі учасники огляду-конкурсу добре підготувались до виступів. Журі, а це були вчителі української мови і літератури міських шкіл, оцінювало виступи за багатьма критеріями – майстерність виконання, манера читання, голос, дикція, також вміння заволодіти увагою глядачів, відповідність костюма та ін. Переможців та призерів визначено у трьох вікових групах. У молодшій (5-6 років) переможцем став згаданий вище Ернест Білошкурський. У середній віковій групі (9-13 років) найкращим, на думку журі, був виступ учениць Острозького НВК «Школа І-ІІІ ст.-гімназія» Марини Доценко і Юлії Трачук, які разом прочитали гумореску «Дякую». Друге місце присуджено Дарині Корешняк із ЗОШ №1, третє – Роману Вангрету із ЗОШ №3. У старшій віковій групі (14 і старші) переможцем визнано учня Острозької ЗОШ І-ІІІ ст. №1 Юрія Логвіна, який майстерно прочитав гуморески «Увертюра» та «Урок етики». Друге місце дісталось Аліні Стаськевич із ЗОШ №3, а третє – Таїсії Вовчук із НВК та Олені Іванусі із ЗОШ №3. Виступи цих учасників огляду-конкурсу відзначалися емоційністю виконання, гарною манерою читання та сценічною культурою. Мені сподобались також виступи Дарії Пиріг, Анастасії Криницької, Владислава Трофімчука, Назара Семенчука, Олени Марчук, Владислава Борушевського із ЗОШ №1; Анастасії Какайло із НВК; Аліни Стаськевич із ЗОШ №3.

Переможці міського етапу огляду-конкурсу візьмуть участь в обласному, який відбудеться 27 жовтня 2011 року в театрі ляльок. Удачі вам, юні острожани!

 

Іван ГЛУШМАН

Переглядів: 915 | Додав: sdfy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: