Форма входу

Пошук

Архів записів

Календар

«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Наше опитування

Всього відповідей:

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Субота, 20.04.2024, 00:57
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Головна » 2011 » Листопад » 24 » Сьогодні ліцеїст, а завтра – генерал!
10:55
Сьогодні ліцеїст, а завтра – генерал!
Свій 10-річний ювілей відзначив колектив Острозького обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою. З нагоди свята у районному Будинку культури відбулися урочистості. Ліцеїстів і всіх працівників навчального закладу вітали зі святом представники влади, батьки, випускники, колеги та інші гості.

Актова зала зустріла гостей, ліцеїстів та працівників навчального закладу святково вбраною. Жовто-блакитні кульки створили ілюзію, ніби сцена – це легенька хмаринка, яка висить трошки вище рівня зали. На задньому плані сцени виклали державну символіку, а також емблему ліцею та велику цифру «10», «збудовану» із тих же різнокольорових кульок. В інших вільних місцях з них ще були викладені квіти. Праворуч сцени розмістили екран.

Коли зазвучали сурми, світло на мить погасло – в залі зазвучав дзвінок.., який подав учень – можливо, що й майбутній ліцеїст. Ведучі оголосили, що 5-річна перерва закінчилась і цей дзвінок зібрав усіх на десятий День народження Острозького обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою.

На початку, аби згадати, як все починалося, присутні переглянули документальний фільм. У ньому події 10-річної давності згадували: тодішні керівники області Микола Сорока та Роман Василишин, ректор НаУ«ОА» Ігор Пасічник, начальник ліцею Дем’ян Поліщук та один із перших випускників Микола Кухарчук. Розповідалось у фільмі також про славну історію Острога, його військові традиції, становлення навчального закладу, формування колективу, зустрічі ліцеїстів із президентами України, міністрами, відомими людьми, відвідання ліцеїстами різноманітних заходів вдома і за кордоном, спортивні та навчальні здобутки вихованців навчального закладу та багато іншого.

Від обласної влади колектив ліцею привітав голова Рівненської обласної ради Юрій Кічатий, який у своєму виступі зауважив, що сьогодні ліцей є одним із найкращих в області і Україні. Він також пообіцяв, що обласна рада спільно із облдержадміністрацією й надалі підтримуватимуть заклад. На завершення Юрій Святославович вручив начальнику ліцею Дем’яну Поліщуку телевізор та почесну грамоту обласної ради, а також передав вітання від голови облдержадміністрації Василя Берташа.­

Перший заступник міського голови Віталій Ундір у своєму виступі зазначив, що за 10 років зроблено дуже багато, але найбільше заклад має гордитися своїми випускниками та теперішніми вихованцями, їхніми здобутками. Неабияк приємно, що майже всі вони вступають до вищих навчальних закладів і ліцей є визнаною кузнею кадрів для силових структур України. На завершення свого виступу він подарував навчальному закладу телевізор.

Вітали вихованців та працівників ліцею-інтернату, вручали подарунки: начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА Іван Вєтров, депутат Рівненської облради від міста Острога Роман Василишин, перший проректор НаУ«ОА» Петро Кралюк, заступник командира 13 армійського корпусу Володимир Яцентюк, представники Львівського державного університету безпеки життєдіяльності людини та Львівської академії сухопутних військ ім. Сагайдачного Роман Яковчук та Олександр Юрчук, директор Острозької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ст. Галина Лебідь, випускники, голови батьківських комітетів різних років та ін. Вони висловлювали радість, що ліцей-інтернат має вагомі досягнення у роботі, може пишатися своїми випускниками, які хоч і недавно закінчили ліцей, але вже стали старшими лейтенантами, дякували за підготовку молодої інтелектуальної еліти України, давали поради та настанови нинішнім ліцеїстам краще вчитися, аби достойно нести звання «ліцеїст», мріяли про те, що незабаром з'являться свої генерали і адмірали, звертали увагу на те, що сьогодні випускники Острозького ліцею мають кращу підготовку, ніж випускники знаменитого ліцею ім. Богуна, згадували перші роки роботи ліцею-інтернату, закликали вступати у вищі навчальні заклади силових структур, бажали ліцеїстам та працівникам закладу лейтенантського здоров’я та генеральської зарплати, наснаги, мирно­го неба, терпіння, всякого добра та ін.

Свої прекрасні пісні, танці дарували присутнім Юрій Бобрик, ансамбль ліцеїстів, Анастасія Лисуха, вихованці будинку дитячої творчості м. Нетішин, духовий оркестр ліцею, Лілія Поліщук, Олександр Москалюк, Діана Шкребій, випускники 2011 року Іван та Василь Капітанюки, Катерина Руда, хор студентів академічного храму преп. Федора Острозького та ін.

На завершення урочистостей на сцену вивезли великий святковий торт. Ведучі побажали ліцеїстам та їх наставникам, щоб життя солодким було, таланило завжди і всюди, настрій завжди був чудовий.
Переглядів: 798 | Додав: sdfy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0