Форма входу

Пошук

Архів записів

Календар

«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Наше опитування

Всього відповідей:

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
П`ятниця, 29.03.2024, 00:27
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Головна » 2011 » Листопад » 10 » Термінали і щоденники – орієнтири у виборі професії
10:10
Термінали і щоденники – орієнтири у виборі професії
Кажуть, що вибір професії – це друге народження людини. Для допомоги учням шкіл у виборі професії нещодавно з’явилися профорієнтаційні термінали та щоденники, які запровадила Державна служба зайнятості. Це новітні методи ознайомлення школярів із професіями та всім, що необхідно в профорієнтаційній роботі.

Практичний психолог Острозької ЗОШ І-ІІІ ст. №1 Юлія Нечипуренко розповідає, що програмно-апаратний комплекс «Профорієнтаційний термінал» був встановлений у навчальному закладі 22 жовтня 2010 року. Після інструктивної методичної наради у службі зайнятості на презентації вона детально ознайомила дітей, батьків та учителів з принципом роботи електронного помічника, бо кожен з них там може почерпнути дуже багато корисного для себе в професійній орієнтації учнівської молоді.

– Я вважаю, що профорієнтаційний термінал дуже корисний для майбутнього вибору професії, – розповідає учениця 10 класу Острозької ЗОШ І-ІІІ ст. №1 Лілія Дем’янчук (на верхньому знімку перша ліворуч). – Працювати з ним легко. Для себе я знайшла багато цікавого і корисного. Перевага терміналу перед Інтернетом у тому, що тут все згруповано в одному місці, і не треба довго шукати, щоб знайти необхідну інформацію.

Ще одним дуже вдалим і корисним напрямком профорієнтаційної роботи є розповсюдження серед старшокласників безкоштовних щоденників, які спільно видало Міністерство освіти і науки, молоді та спорту і Міністерство соціальної політики України. Щоденник, на відміну від брошури чи буклета, той предмет, яким школяр користується майже щоденно. Перегорнувши сторінку чергового тижня, він натрапляє на цікаву і корисну інформацію, яка дасть змогу крок за кроком вибрати майбутню професію.

– Я з цікавістю познайомилась із щоденником від Державної служби зайнятості, – розповідає учениця 9 класу Острозької ЗОШ І-ІІІ ст. №3 Олеся Грабовська (на нижньому місці крайня ліворуч). – Він містить дуже багато змістовної і корисної інформації про професії. З його допомогою у нас формується власний погляд на життєвий ­вибір.

За словами практичного психолога Острозької ЗОШ І-ІІІ ст. №3 Алли Ціось, профорієнтаційними щоденниками користується багато старшокласників школи. Вони уважно читають подану в ньому інформацію, обговорюють результати тестів. Саме з допомогою терміналу і щоденників дітям легше розібратися у розмаїтті професій і обрати свою. Аби дітям легше користуватися інформацією, її подано у формі Інтернет-сайту, на кшталт популярної серед молоді соцмережі «ВКонтакті».
Переглядів: 816 | Додав: sdfy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: