Форма входу

Пошук

Архів записів

Календар

«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Наше опитування

Всього відповідей:

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вівторок, 23.04.2024, 17:00
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Головна » 2012 » Травень » 23 » Турнікмени є й в Острозі
00:18
Турнікмени є й в Острозі
У неділю, 18 березня на стадіоні Національного університету «Острозька академія» відбулося відкриття тренувального сезону острозької команди з нового і поки що незвичного для широкого загалу виду спорту – стріт воркаут (вулична гімнастика). Його шанувальники зміцнюють здоров’я, а також пропагують здоровий спосіб життя серед своїх однолітків.

Ініціатори тренувальних зборів В’ячеслав Франковський та Дмитро Стрільчук розповіли, що стріт воркаутом вони займаються порівняно недовго. Поки що підготовленого тренера, а також місця для постійних тренувань вони не мають, а це, як з’ясувалося і не обов’язково. Ці обставини не заважають майже 30 юнакам регулярно збиратися на стадіоні НаУ«ОА» і тренуватися. До нового виду спорту вже приглядаються і дівчата. Вік і заняття найрізноманітніші – переважно учні шкіл від 12 років і старші. Є також студенти вузів, учителі.

Хлопці кажуть, що street workоut, як й інші види спорту, пропагує здоровий спосіб життя, примушує своїх шанувальників розвивати тіло і дух. В якості спортивних знарядь та тренажерів «воркаутери» можуть використовувати практично все: дерева, дитячі та спортивні майданчики, які є в кожному дворі, бетонні блоки, стіни тощо. Юні острожани стверджують, що заняття допомагають їм відчути себе особистістю, стати сильнішими, краще розкрити всі можливості тіла, та, в першу чергу, кинути виклик шкідливим звичкам і жити повноцінним здоровим життям.

Ті, хто займається цим видом спорту, називають себе турнікменами. Спостерігаючи за ними диву даєшся, як таке можна робити на брусах чи турніку. На перший погляд стріт воркаут дуже схожий на гімнастику. Хлопці кажуть, що там, крім того, є багато суто силових вправ, яких немає у класичній гімнастиці – наприклад тримання тіла у горизонтальному положенні на перекладині (на знімку).

А зародився street workоut у США зовсім недавно – у 2008 році. Ним спочатку займалися переважно темношкірі. Свою майстерність, неймовірні і дуже видовищні гімнастичні вправи, часом навіть небезпечні, вони знімали на відео і викладали ролики в Інтернеті. Так у них з’явилося чимало послідовників у світі. Нещодавно цей вид спорту дійшов і до України. У Дніпропетровську минулого року вже проводився міжнародний турнір, у якому брали участь спортсмени із США, Росії та інших країн Європи.

Засновниками цього молодіжного спортивного руху в Острозі були тоді ще учні Острозької ЗОШ І-ІІІ ст. №1 Назар Ваколюк і Тарас Зінчук. Пізніше до них приєдналися інші охочі до самовдосконалення і так з’явилась неформальна команда, яка вже навіть виступала на турнірі в Рівному. Там семеро острожан зайняли перше місце у демонстрації показових елементів. Шкода, що в інших видах хлопці участі не брали.

 23 травня у Рівному відбудуться Всеукраїнські змагання і острозькі турнікмени сподіваються успішно там виступити. Першим кроком до цього стали збори у неділю. А ще хлопці розповідають, що у них у Інтернеті є своє сторінка, де відвідувачі можуть подивитись цікаві тематичні фільми і ролики.

Іван МОЧЕРНЯК
Переглядів: 1092 | Додав: sdfy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: