Форма входу

Пошук

Архів записів

Календар

«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Наше опитування

Всього відповідей:

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
П`ятниця, 26.04.2024, 19:30
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Головна » 2011 » Грудень » 1 » У центрі уваги питна вода
21:44
У центрі уваги питна вода
Забезпечення населення Острога питною водою гарантованої якості та проблеми, пов’язані з цим, розглядала 26 січня міська надзвичайна протиепідемічна комісія на своєму засіданні. І хоч у нашому місті вода задовільної якості, але заспокоюватись не варто, тому що потрібно міняти старі труби у водомережі, придбати ще одну установку для знезараження води.

На початку наради керуючий справами Острозької міської ради, голова надзвичайно протиепідемічної комісії Тамара Канцедал проінформувала присутніх про те, що 20 липня у Рівному відбулося засідання обласної надзвичайної протиепідемічної комісії, де, серед трьох питань, розглядали також питання якості питної води в містах і районах області. У світлі прийнятих рішень рекомендувалося на місцях проаналізувати роботу комунальних підприємств, заслухати звіти контро­люючих служб та відповідальних осіб щодо якості питної води. Проінформовано, що нещодавно на розширеному засіданні надзвичайної протиепідемічної комісії розглядались питання дотримання санітарного законодавства на об’єктах підвищеного епідризику. З цього приводу було прийняте відповідне рішення, яке перебуває у стадії виконання та на постійному контролі.

Завідувач санітарно-гігієнічним відділенням Острозької райСЕС Сергій Івахненко говорив про те, що необхідно міняти застарілу водопровідну мережу, у якій часто трапляються прориви. Аби знезараження води було ефективним у всіх кінцях міста, необхідно закільцювати водопровідну мережу. Також необхідно придбати ще бодай одну, а краще кілька установок для знезараження води, частіше чистити резервуари чистої води, створити і атестувати відповідну лабораторію для контролю за якістю води, огородити і не допускати сторонніх осіб до свердловини, де видобувають воду для потреб міста. Порушувалось також питання роботи очисних споруд міста.

Заступник міського голови Володимир Мацун звернув увагу присутніх на те, що керівництву міської ради проблеми з водопостачанням та водовідведенням добре відомі. Багато робиться для покращення роботи у цьому напрямку, але через відсутність коштів раніше схвалені програми і проекти залишаються не виконаними. Поетапно своїми силами буде здійснюватися заміна труб на Новому місті. Два роки тому був проведений тендер на реконструкцію очисних споруд міста, але кошти, на жаль, не поступили до цього часу. Для уникнення проблем зі здоров’ям мешканців міста необхідно збільшити дозу хлорування води, контроль за якістю води та ін.

На засіданні комісії виступив директор ОКП «Водоканал» Валерій Броновицький, лікар-епідеміолог Острозької ЦРЛ Ольга Лисенко. Велика увага зверталася на просвітницьку роботу серед населення міста щодо запобігання інфекційним захворюванням та санітарний стан на міському ринку. За підсумками обговорення було прийнято відповідне протокольне рішення.

Переглядів: 603 | Додав: sdfy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0