Форма входу

Пошук

Архів записів

Календар

«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Наше опитування

Всього відповідей:

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Четвер, 18.04.2024, 22:14
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Головна » 2012 » Січень » 26 » В гостях у «енергетичного» Діда Мороза
20:09
В гостях у «енергетичного» Діда Мороза
Нетішин – місто енергетиків. Тож немає нічого дивного, що там владарює не простий Дід Мороз, а «енергетичний». Під час новорічно-різдвяних свят 4 січня він запросив дітвору з Острога на новорічну ялинку. Організатори подбали також, щоб діти комфортно доїхали до Нетішина, де для них була інсценізована казка «В гостях у «енергетичного» Діда Мороза», організована екскурсія на Хмельницьку АЕС. Школярі дізналися про роботу ХАЕС, всі отримали гарні подарунки, літературу про атомну енергетику, а найобізнаніші ще й за свої знання були нагороджені додатково. Тож подорож до сусіднього міста була цікавою і корисною, думаю, неабияк сподобалась острозьким дітям.

У нашому місті організовував дітей для поїздки у сусідній Нетішин відділ із питань сім’ї, молоді та спорту виконкому Острозької міської ради. Саме вони з числа учнів усіх трьох загальноосвітніх навчальних закладів міста підібрали дітей незахищених категорій для відвідання ними казкового дійства, домовилися про місце і час збору, залучили з числа працівників відділу, педагогів та батьків відповідальних для забезпечення безпечної подорожі дітей в сусіднє місто. Тож у середу, 4 січня, діти зібрались на центральному майдані міста. В чітко обумовлений час під’їхали три автобуси, які надав ВП «Хмельницька АЕС», і діти організовано зайняли свої місця в них.

Комфортно доїхавши до Нетішина, у міському Палаці культури на них уже чекали в.о. голови профкому Хмельницької АЕС Людмила Малько та директор Будинку культури Світлана Кириленко. У фойє закладу дітей привітала фея та її помічниці. Вони також подарували дітям маски та новорічні різнобарвні гірлянди, а наймолодшим ще й допомогли їх одіти. Всі, взявшись за руки, дружно пішли до великої зали, де знаходилася новорічна ялинка. Тільки-но всі діти зайняли свої місця навколо неї, відразу ж зазвучала музика. З’ясувалося, що в ефір вийшло казкове радіо. Діджей, привітавши слухачів з тим, що вони на хвилі його радіостанції, запропонував дітям послухати новорічну казку про «енергетичного» Діда Мороза.

Миттю біля ялинки з’явився чортик. Він розповів, що йому приснилося, нібито він є діджеєм на радіостанції. Але це, виявляється, був лише сон. Він пошкодував, що так не є насправді, а також пожалівся на Бабу Ягу, яка продала йому несправну мітлу, що не хоче літати. І тут він звернув увагу на дітей. Йому знову примарилось, що він спить. Та отримавши відповідь від гостей, він трохи повеселішав, зрозумівши, що він на святі разом із гостями. Але раз свято, то десь має бути Дід Мороз, а його чомусь немає. «Він вже мав прилетіти на чарівних санях», – мовивши це, чортик і всі присутні в залі побачили, що хтось дуже швидко наближається. Це був Карлсон. Приземлившись, він розповів, що незабаром до дітей має прийти не простий Дід Мороз, а «енергетичний». Згадавши про нього, веселун чомусь зразу засмутився і навіть заплакав. З’ясувалося, що він згубив чарівний ключик від комірки Буратіно, де зберігаються подарунки для дітей. Трохи поспілкувавшись, чортик і Карлсон вирішили шукати золотий ключик, щоб діти не залишилися без подарунків на свято.

Потім біля ялинки з’являлися інші казкові герої – Баба Яга, лисиця Аліса, кіт Базиліо, Чахлик Невмирущий. У підсумку золотий ключик було знайдено – перемогло добро, а негідні вчинки деяких героїв засуджено. Дід Мороз хотів лиходіїв вигнати зі свята, але вони розкаялись, і за них заступилася Снігурочка та діти. І далі святкування продовжилось у дружному колі. Як годиться, під час новорічного дійства, діти не були пасивними спостерігачами. Вони кружляли навколо ялинки хороводи, брали участь у іграх і розвагах, підтримували казкових героїв, співали новорічні пісні, розгадували загадки і т.п. У фіналі Дід Мороз та Снігурочка вручили гостям із Острога новорічні подарунки. Прощаючись, «енергетичний» Дід Мороз обіцяв наступного року завітати до дітей знову.

Після подорожі у казку у супроводі Діда Мороза острозькі діти відвідали оглядовий майданчик Хмельницької АЕС. Там для них він розповідав про підприємство, ознайомив їх із діяльністю компанії «Енергоатом», особливо акцентувалась увага юних острожан на тому, що ядерна енергетика є основою життєдіяльності економіки держави. Тож діти та їх супроводжуючі ще раз пересвідчилися у надійній та безпечній роботі атомної електростанції. Потім Дід Мороз задавав дітям різноманітні запитання, і за правильну відповідь Снігурочка дарувала їм солодощі. Аби діти краще знали атомну енергетику, їм вручили пов­нокольорові буклети, де популярно розповідається про різноманітні види енергії, виробництво електроенергії, види електростанцій та роботу найновіших і найпотужніших – атомних. На прощання від організаторів акції кожна дитина отримала печиво та сік. Із веселим настроєм, щедрими подарунками повертались діти додому, де, вочевидь, ділилися враженнями про чудовий захід.

– Хочу висловити велику подяку організаторам святкового дійства у Нетішині, куди запросили 101 острозьку дитину з числа сиріт та напівсиріт, інвалідів, із малозабезпечених та багатодітних сімей, – розповідає начальник відділу з питань сім’ї, молоді та спорту виконкому Острозької міської ради Ірина Волянюк. – Завдяки таким підприємствам, як ВП «Атомпроектінжиніринг» (генеральний директор Володимир Бронніков), ВП «Хмельницька АЕС» ДП НАЕК «Енергоатом» (генеральний директор Микола Панашенко), Українське ядерне товариство (віце президент Сергій Барбашев), КЗ «Палац культури міста Нетішина» (директор Світлана Кириленко) було організоване чудове свято для дітей. Разом з тим приємно, що діти не тільки взяли участь у святковому дійстві, але й побачили та дізналися багато цікавого про роботу найпотужнішого підприємства нашого регіону, переконалися, що ХАЕС працює безпечно і дбає про своїх працівників і навіть дітей соціально незахищених категорій 30-кілометрової зони спостереження. Сподіваюся, що започаткована соціальна акція для дітей цих категорій буде продовжена і в майбутньому. Думаю, вона корисна як для запрошених, так і енергетичного велета, який популяризує свою діяльність у регіоні. Окремо хочу подякувати артистам міського палацу культури, які дуже гарно і майстерно відтворили для нас феєрію новорічних свят.
Переглядів: 692 | Додав: sdfy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: