Форма входу

Пошук

Архів записів

Календар

«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Наше опитування

Всього відповідей:

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
П`ятниця, 29.03.2024, 12:23
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Головна » 2011 » Листопад » 17 » В Острозі ліквідували наслідки «буревію»
11:01
В Острозі ліквідували наслідки «буревію»
Впродовж трьох днів цього тижня – з середи до п’ятниці на Рівненщині тривали командно-штабні навчання з цивільної оборони за участю представників Міністерства з надзвичайних ситуацій. Керівництво області, служби, підрозділи, підприємства, організації та установи в обласному центрі і на місцях тренувалися, як діяти в умовах стихійного лиха.

Почалися командно-штабні навчання з того, що керівників міста і району, штаб з ліквідації надзвичайних ситуації повідомили про штормове попередження. Ввідна інформація № 1 надійшла о 8.45. Територіальну підсистему єдиної системи цивільного захисту Рівненської області було негайно переведено у режим підвищеної готовності. Далі все розвивалося дуже швидко і вимагало оперативних дій. О 9 годині надійшла ввідна №2, у якій повідомлялося про ускладнення оперативної обстановки в області через сильний буревій. Було негайно оповіщено та організовано збір керівного складу цивільного захисту міста і району, членів комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, які зібрались у малому залі засідань Острозької райради.

Відкрив екстренні засідання штабу голова Острозької РДА, начальник цивільного захисту Острозького району Василь Дума, який проінформував присутніх про тренування та ввідну інформацію, яка надійшла із обласного штабу цивільної оборони, а також наголосив на важливості злагодженої роботи членів штабу з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій у ході навчальних аварійно-рятувальних робіт.

Начальник міського штабу цивільної оборони Анатолій Каус розповів присутнім про мету командно-штабних навчань, акцентувавши увагу присутніх на тому, що будуть ліквідовувати наслідки буревію, який спричинив значні пошкодження та руйнування покрівель житлових будинків, порушив функціонування систем енергопостачання і ліній зв’язку, є зламані та пошкоджені дерева.

Згідно плану проведення командно-штабного навчання з органами управління та підрозділами цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту Рівненської області кожна адміністративна одиниця області отримала ввідну інформацію про стихійне лихо. Районні та міські комісії з ліквідації надзвичайних ситуацій негайно розробили план боротьби з лихом. Це вимагалось зробити оперативно, бо уже в 11.30 відбулась селекторна нарада з начальниками цивільного захисту найбільш постраждалих міст та районів Рівненської області. Вивчав ситуацію голова Рівненської ОДА Василь Берташ та директор Департаменту цивільного захисту, керівник робочої групи Василь Квашук.

Про наслідки (навчального) стихійного лиха, план відновлення життєдіяльності у місті та районі, наявність матеріальних ресурсів, проблеми інформував обласний штаб перший заступник міського голови, уповноважений керівник з ліквідації надзвичайної ситуації Віталій Ундір та голова РДА Василь Дума. У ході діалогу наголошувалось на необхідності тісної співпраці із найпотужнішим підприємством регіону Хмельницькою АЕС, яка має значні матеріально-технічні ресурси і може надати допомогу під час ліквідації стихійного лиха.

– У ході командно-штабного навчання визначався стан готовності органів управління та підрозділів цивільного захисту до дій у разі загрози та виникненні надзвичайних ситуацій, – розповідає начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій і цивільного захисту населення та мобілізаційної роботи виконкому Острозької міської ради Анатолій Каус. – Їх важливість важко переоцінити. Ми не тільки вчимося ліквідовувати наслідки надзвичайних ситуацій, але й оцінюємо свої матеріально-технічні можливості, аби завчасно подбати про їх збільшення та підвищити готовність до дій у складних ситуаціях. Хочу зазначити, що у нас під час командно-штабних навчань задіювався лише штаб цивільного захисту, керівники підрозділів МНС, правоохоронних органів, системи охорони здоров’я, СЕС, комунальних та транспортних служб, електропостачальної компанії, у той час, як самі суб’єкти господарювання не змінювали свого звичного ритму життя.

Того ж дня у Рівному відпрацьовувалися дії щодо ліквідації наслідків аварії на складі зберігання аміаку ПАТ "Рівнеазот”. У четвер проводилися масштабні навчання на Рівненській АЕС, а у п’ятницю відпрацьовувалися дії, коли стався прорив греблі на Хрінницькому водосховищі у Демидівському районі.
Переглядів: 768 | Додав: sdfy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: