Форма входу

Пошук

Архів записів

Календар

«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Наше опитування

Всього відповідей:

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
П`ятниця, 26.04.2024, 09:14
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Головна » 2011 » Листопад » 10 » Вельбівненський міст скоро відремонтують
19:01
Вельбівненський міст скоро відремонтують
На сторінках нашої газети у квітні (№15) вже розповідалось про незручності, які викликані незавершеним ремонтом моста через ріку Горинь у селі Вельбівно. Лише нещодавно там відновили роботу. Чи знайшли кошти для фінансування робіт, коли буде завершено ремонт моста, я дізнавався у начальника Служби автомобільних доріг у Рівненській області Юрія Проника.

Він наголосив, що до кінця року, точніше впродовж місяця-півтора, ремонт моста у Вельбівному буде завершено. Коштів у державному бюджеті на завершення робіт, а також ремонту дороги на ділянці Ковель-­Київ вже немає, тому Укравтодор взяв кредит в розмірі 3 мільярди на термінові ремонти доріг по всій Україні. Частину з них виділили для Служби автомобільних доріг у Рівненській області, щоб вона могла розрахуватися за виконані раніше роботи у Вельбівному із виконавцем та профінансувати завершення ремонту моста.

Юрій Дмитрович також зазначив, що кошти до кінця року необхідно обов’язково освоїти. На завершення ремонту моста у Вельбівному витратять приблизно 3,5 мільйони гривень.

У середу я побував у Вельбівному. Працівники «Волинської мостобудівної компанії» завершували знімання старого покриву моста із бетонних балок. Один із працівників розповів, що відновили роботу на мосту більше двох тижнів тому. Працює вахтовим методом 10 робітників, а перед закінченням робіт, можливо, за потреби, буде працювати більше людей. Після очищення бетонних балок перекриття моста від старого бетону, асфальту, буде в’язатися арматурна сітка, яку заллють бетоном. А вже поверх нього буде насипано щебінь і покладено асфальт.

Разом з тим, міст і з лівого боку, аналогічно протилежному, розшириться ще приблизно на 60 сантиметрів, за рахунок того, що встановлять додаткову консоль. Нею будуть рухатись пішоходи. Їх шлях відділятимуть від проїжджої частини колесовідбійники, які будуть кріпитися до спеціальних закладних конструкцій. Із зовнішнього боку встановлять перила.

Для того, щоб міст, його покрив не руйнувався під дією замерзання і розмерзання води, буде встановлена спеціальна ізоляція та система водовідведення. Перед заїздом на міст встановлять нові перехідні плити, щоб він не пошкоджувався під час заїзду автомобілів, особливо великотоннажних.

Спілкуючись із робітниками, які здійснюють капітальний ремонт, я дізнався, що під спорудою працюють представники ще двох інших фірм – «Альсервіс» та «Токретсервіс», з Харкова і Закарпаття, які здійснюють косметичний ремонт моста – фарбують, спеціальним бетоном ліквідовують тріщини та вибоїни у балках, чим, безумовно, підвищується міцність моста і покращується його зовнішній вигляд. Тож чекатимемо завершення робіт і відновлення двостороннього руху по вельбівненському мосту!
Переглядів: 606 | Додав: sdfy | Рейтинг: 4.5/2
Всього коментарів: 2
1 Vlad  
0
3,5 мільйони гривень!!! на ремонт моста.
+ кошти до кінця року необхідно обов’язково освоїти.... так-так, освоюйте на здоровя

2 sdfy  
0
Дякую за коментар! Додам лише те, що там ще був борг за минулі роки. Також ремонтують міст знизу, ліквідовуючи пошкодження. До речі, міст став двостороннім за кілька днів перед Новим роком.

Ім`я *:
Email *:
Код *: