Форма входу

Пошук

Архів записів

Календар

«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Наше опитування

Всього відповідей:

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Четвер, 28.03.2024, 13:14
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Головна » 2011 » Листопад » 18 » Велике спортивне свято в нашому місті
15:56
Велике спортивне свято в нашому місті
Як ми уже повідомляли, у четвер, 22 вересня, у нашому місті було влаштовано грандіозне спортивне свято з нагоди відзначення 50-річчя Острозької дитячо-юнацької спортивної школи та вшановування пам’яті видатного тренера нашого краю Миколи Пугача. Серед багаточисельних гостей на урочистостях були присутні колишні випускники спортшколи, учні відомого тренера, представники влади та профспілок. Справжнім подарунком для острожан став приїзд до нашого міста учня Миколи Леонідовича – відомого українського футболіста Віталія Косовського з товаришами, які взяли участь у мініфутбольному турнірі.

На урочистому відкритті заходів із вітальними словами виступив міський голова Олександр Шикер. Він зазначив, що впродовж 50 років роботи Острозької ДЮСШ там тренувалося кілька тисяч юних острожан, працювала плеяда видатних педагогів. Серед них яскраво виділявся тренер, наставник молоді, талановитий спортсмен Микола Пугач. На завершення свого виступу Олександр Федорович висловив сподівання, що цей турнір стане традиційним. Звертаючись до ювілярів, міський голова побажав вихованцям і тренерам спортшколи міцного здоров’я, Божої благодаті, благословення, щоб завжди над ними була Божа ласка, вони здобували славні перемоги.

Начальник відділу з питань сім’ї, молоді та спорту міськвиконкому Ірина Волянюк зачитала розпорядження, а міський голова Олександр Шикер вручив грамоти міської ради директорам спортшколи, які очолювали її у різні роки – Віталію Мартиненкові (1962-1967 рр.), Івану Іваніву (1967-2004 рр.), Володимирові Головку (2004-2007 рр.), Володимиру Озімковському (з 2007 рр.); тренерам-викладачам, які працюють тепер – Дмитрові Борчаковському, Богдану Ковалю, Олегу Камінському та Олександру Гарасевичу, який працював у 1978-1999 рр. Олександр Федорович також подарував Острозькій ДЮСШ м’ячі (на знімку) та великий святковий торт.

Вітали ювілярів та згадували тренера Миколу Пугача: голова ради Рівненської обласної профспілкової організації працівників освіти та нау­ки Юрій Кравець, голова міської федерації футболу Тарас Пустовіт, голова ради Острозької міськрайонної організації працівників освіти Юрій Марунченко, голова Острозької райміської організації Товариства сприяння обороні України Дмитро Волянюк, завіду­вач кафедри фізичного виховання Національного університету «Острозька академія» Геннадій Стадніков, директор Острозької ДЮСШ Володимир Озімковський, випускник Острозької ДЮСШ, у минулому член збірної команди області з баскетболу Олексій Хахльов, випускник школи, спортсмен І розряду із лижних гонок, у минулому член збірної команди Рівненської області, підприємець, депутат Острозької міської ради Борис Гловацький.

На святі була присутня дружи­на Миколи Пугача – Людмила Степанівна, син – Віктор, сестра – Світлана Крайчинська та Лариса­ Соколенко, які разом з Іваном Іванівим від імені організаторів та учасників турніру поклали вінок на могилу тренера.

Учні ЗОШ №1 Олександр Зайцев та Володимир Зламан подарували присутнім запальну пісню про футбол. Свої вміння перед глядачами демонстрували вихованці секції боксу та баскетболу нашої ДЮСШ під час показових виступів. На завершення ведучі від імені організаторів подякували за допомогу в підготовці та проведенні турніру з мініфутболу і святкувань 50-річчя Острозької ДЮСШ: генеральному спонсору змагань Олексію Хахльову, спонсорам – Острозькій міській раді (голова – Олександр Шикер), Острозькій міській федерації футболу (Тарас Пустовіт), Національному університету «Острозька академія» (Ігор Пасічник), депутату районної ради В’ячеславу Драчуку, підприємцям – Андрію Балабі, Григорію Захарчуку, Володимиру Захарчуку, Борису Гловацькому, Марії Хохліч, Віктору Журику.­

А потім на футбольне поле вийшли ветерани і юні футболісти, які брали участь у турнірі з мініфутболу. Звісно, вся увага глядачів була прикута до майстрів, які колись грали в київському «Динамо». На поле Національного університету «Острозька академія»  вийшли знамениті радянські та українські футболісти Володимир Лозинський, його молодші колеги Геннадій Мороз, Олександр Радченко, Олег Саленко на чолі з колишнім учнем Острозької ДЮСШ Віталієм Косовським. Від їх гри шанувальники отримали справжнє задоволення. Ветерани нашого краю відчайдушно боролися, але, клас є клас. Лише збірна ветеранів Національного університету «Острозька академія» на останній хвилині зуміла «вирвати» нічию у киян 2:2, до речі, два м’ячі забив Дмитро Куліш. В останньому матчі турніру ветерани міста першими забили гол у ворота киян, навіть виграли перший тайм – 1:0, але у другому Віталій Косовський і його товариші забили три «сухі» м’ячі і у підсумку перемогли 3:1. Ветерани району, які грали з гостями, першими поступилися їм з рахунком 3:0. Відверто кажучи, рахунки могли бути і більшими, все ж надто сильно відрізнявся клас гостей і наших ветеранів. Кияни грали впевнено, їх прийому м’яча мають позаздрити і теперішні футболісти, вміння без суєти, але швидко розпорядитися ним. Найпомітнішим на полі був Віталій Косовський, який встигав і в захисті попрацювати, і голів у ворота менш іменитих суперників забити найбільше.

Ще перед відкриттям змагань, у перерві між матчами і навіть після закриття турніру острожани брали автографи у знаменитостей (на знімку), залюбки фотографувалися з ними, розпитували їх про спортивну кар’єру, життя. Свято вдалося на славу, про що свідчив хороший настрій гравців і глядачів, які радо спілкувалися, згадували минулі перемоги.

У турнірі команд юних вихованців ДЮСШ перше місце здобули юнаки Острозької, друге – Оженинської, а третє – Здолбунівської спортшколи. Голова міської федерації футболу Тарас Пустовіт, директор спортшколи Володимир Озімковський та начальник у справах сім’ї, молоді та спорту міськвиконкому Ірина Волянюк вручили переможцеві та призерам медалі, грамоти та кубки, а також відзначили кращого воротаря, захисника та нападника.
Переглядів: 684 | Додав: sdfy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: