Форма входу

Пошук

Архів записів

Календар

«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Наше опитування

Всього відповідей:

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Субота, 20.04.2024, 01:55
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Головна » 2011 » Листопад » 14 » Via Regia: Острог популяризуватимуть в Європі
22:34
Via Regia: Острог популяризуватимуть в Європі
Наближаючись до "Євро-2012", Україна приєднається до європейського культурного шляху. Здійснить вона це завдяки проекту "Віа Регія -Україна – культурний шлях Ради Європи". Участь у такому глобальному проекті візьме і Державний історико-культурний заповідник м. Острога.

5 жовтня у Києві побував директор Державного історико-культурного заповідника м. Острога Сергій Кибкало, який взяв участь у церемонії початку роботи проекту та отримав диплом його учасника.

– Віа Регія (Via Regia) – це назва найстарішого та найдовшого сухопутного зв'язку між Східною і Західною Європою, – розповідає Сергій Григорович. – Його довжина біля 4500 км, і він існує він вже понад 2000 років, поєднуючи 8 європейських держав, в тому числі і Україну. В сучасній формі шлях існує як Європейський транспортний коридор.

Звісно, приємно, що наш заповідник бере участь у такому престижному проекті, але мене цікавило, що очікується від його реалізації. Директор заповідника каже, що завдяки участі в проекті про наше місто знатимуть ще більше в Європі. Вже тепер про Острог розміщено інформацію у журналі, який виходить під егідою Віа Регії, планується також випуск повнокольорових буклетів, розміщення інформації в Інтернеті, спрямування туристичних груп, мандрівників до нашого міста та багато ін. Важливим фактом є те, що участь у проекті беруть лише кілька північно-західних областей України – Львівська, Волинська, Рівненська, Житомирська і Київська області. Між іншим «Віа Регіа» – той шлях, яким їхатимуть до нас європейські туристи на чемпіонат по футболу, і це ще одна можливість просування іміджу України у світі і пожвавлення туризму.

Реалізовуватиметься проект Спілкою сприяння розвитку сільського зеленого туризму впродовж 2011 року. Головна мета першого етапу – дослідити українську частину шляху, який проходить через північні області України для створення геоінформаційної системи, що складається з навігаційної карти та відповідної інформації про історико-культурні й туристичні об'єкти та населені пункти у Віа Регія-коридорі. Буде проведено паспортизацію об'єктів, які цікаві для туристів, для об'єднання їх у єдину мережу. Під час другого етапу всю зібрану інформацію буде розміщено на Європейському інформаційному туристичному порталі кількома мовами та в ЗМІ, відбудеться презентація проекту на туристичному салоні "Україна-2011", туристичній виставці в Берліні та інших міжнародних форумах. Цим буде представлено сталий розвиток туристичної сфери в Україні в цілому і показано цікавий туристичний продукт, зокрема й для відвідувачів "Євро-2012".

Запрошення нашого заповідника до участі в проекті свідчить про вагому роль Острога в історичному та культурному надбанні Європи. Сергій Григорович також зауважив, що приєднання України до програми «Культурні шляхи Ради Європи», частиною якої є проект «Віа Регія» та демонстрація культурної спадщини України є ознакою нашої європейської культурної ідентичності та самобутності.
Переглядів: 639 | Додав: sdfy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: