Форма входу

Пошук

Архів записів

Календар

«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Наше опитування

Всього відповідей:

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Четвер, 28.03.2024, 21:57
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Головна » 2013 » Вересень » 29 » Від безнадії до виправданого оптимізму
12:20
Від безнадії до виправданого оптимізму
Девізом діяльності нетішинського лікаря Ярослава Табінського є слова, винесені у заголовок. Лікуючи опорно-руховий апарат людини, часто він позбавляє своїх пацієнтів від неприємних відчуттів та болей в серці, шлунку, ставить на ноги тих, кого інші ескулапи визнали безнадійними. На основі багатьох методик ним розроблена комплексна програма лікування, яка поєднує найкраще майже з усіх відомих, головним чином без застосування хімії. Але, аби досягти успіху, необхідно любити оточуючий світ і довіряти лікареві.  

Лікар-реабілітолог, мануальний терапевт Ярослав Табінський добре відомий у Рівному, Києві та інших містах і регіонах України. Нещодавно він почав працювати у Нетішині, де мріє створити великий клінічний комплекс, який застосовуватиме різноманітні методики лікування захворювань опорно-рухового апарату. Його методика базується на комплексному лікуванні. Лікар не зосереджується на чомусь одному, наприклад, масажі чи прийомах мануальної терапії, а водночас, за потреби, може застосовувати ще і герудотерапію, і голковколювання, і магнітно-резонансну терапію, і лікування бджолами, і банкотерапію, у перспективі хоче лікувати з допомогою коней. Головним у своїй методиці Ярослав Миколайович вважає індивідуальний підхід. «Є тисячі людей з одним і тим же діагнозом, але кожен з цієї тисячі потребує окремої методики лікування. Тобто, на тисячу людей – тисяча методик, – каже він. – Не наслідки треба лікувати, а знайти причину недуги і, по можливості, дієво вплинути на неї. Інколи причину потрібно шукати у народженні».

Герой моєї розповіді каже, що причин захворювань багато. Їх можна об’єднати у три основні – передані на генетичному рівні та набуті, зокрема, під час родів, а також спричинені неякісним харчуванням, несприятливим природним середовищем. «Чому наші предки мало хворіли або не хворіли зовсім? Бо було здорове харчування. Вони жили в екологічно чистому середовищі і споживали екологічно чисті продукти, – пояснює Ярослав Табінський. – А зараз до мене з проблемами здоров’я приходять навіть 14-річні».

Ярослав Табінський спеціалізується на лікуванні сколіозу, остеохондрозу, скривлень хребта, «випадання» дисків, вивихів, повному діагностуванні внутрішніх органів через огляд спини і пульпацію пальцями. «Усе своє життя я присвятив лікуванню спини. Ноги, руки – усе це додаткове, – каже лікар. – Кожен спинномозковий сегмент, що відводиться від хребта, з’єднаний з головним мозком, тобто кожен відділ хребта відповідає за функціонування того чи іншого життєво необхідного органу. За станом спини ми можемо визначити стан всього організму. Часто трапляється, що хворому здається нібито у нього болить підшлункова, але аналізи цього не підтверджують. Те ж саме, коли людина скаржиться на болі в серці, але кардіограма каже, що серце у неї здорове. Тоді потрібно шукати причину, обстежуючи спину. Дуже багато хвороб «йде» саме від неї. Я не кажу про 100%, але 90% – точно. Між іншим, остеохондроз нині перебуває на другому місці після серцево-судинних захворювань».

А ще в методиці Табінського важливе місце займає створення душевної гармонії. Своїм пацієнтам він радить любити природу, людей, себе, дарувати любов і радість іншим, вести здоровий спосіб життя, таким чином створюючи гармонію навколо себе. Також дуже важливо, щоб пацієнт повірив лікареві. Має бути повне взаєморозуміння і психологічна готовність до лікування. Лише тоді можливий позитивний результат – переконаний Ярослав Табінський. А ще своїм пацієнтам він радить менше приймати різноманітних пігулок, безпідставно не піддавати свій організм опроміненням.

Лікар розповідає, що тривалість лікування залежить від стану людини. Спочатку пацієнт має розповісти, на що скаржиться. Далі лікар оглядає спину хворого, визначаючи діагноз. Після цього складається схематична таблиця хворого. «Хвороби не лікуються за 10 днів. Це не можливо. Не можна сколіоз чи ДЦП вилікувати за кілька тижнів. Казати, обіцяти комусь таке – це вводити людей в оману, – каже Ярослав Миколайович. – За кілька тижнів можна провести лише профілактику».

Мене цікавили результати роботи. Пан Ярослав каже, що у нього лікувалися Катя Бужинська, Тетяна Овсієнко та її сестра, донька Ігоря Ніколаєва Юлія, пацієнти з Пущі-Водиці. А першим пацієнтом, якого Ярослав Табінський «підняв на ноги», називає Сергія зі Львівщини. 25 років хлопець не ходив. Загальний курс лікування зайняв більше трьох місяців, але у підсумку хлопець пішов. Ще є дівчинка, з якою Табінський займається уже близько року. День у день вони долають хворобу. Лікар розповідає про двох хлопців із важкими недугами хребта. В одного – хвороба була вродженою, а інший пошкодив шийні хребці, пірнувши у воду. І у них є прогрес. Чотирирічний Владик має ДЦП. Його ровесниці з-під Києва вся Україна збирала кошти на хірургічну операцію в Угорщині. Її зробили, дитина вижила, але не ходила. За рік вони разом зробили багато.

Ярослав Миколайович каже, що здатність лікувати до нього прийшла "зверху". Він сам мав ДЦП. З ним займалася мама. Від неї він переймав вміння лікувати і присвятив цій справі все своє життя. Навчався у Дубенському медичному училищі, потім у Івано-Франківському медуніверситеті, працював у Києві, Рівному. Вивчав методики Миколи Касьяна з Полтавщини, професорів Володимира Казявкіна, Нестора Павлова, особисто познайомився із професором-імунологом Віктором Лівандовським, представниками тибетської медицини, всеукраїнської коаліції захисту прав інвалідів, освоював різні методики лікування. Але весь час працював над створенням власної. «Я не зцілюю – я бачу пальцями і можу трохи більше, ніж інші», – каже він.

Бажаючі можуть записатися на прийом за телефонами, які подані на 10-й сторінці цього номера. Поки що лікар приймає у кабінеті, який знаходиться у Нетішині по вул. Лісовій, 10.

Іван ПАВЛІВ
Переглядів: 1780 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: