Форма входу

Пошук

Архів записів

Календар

«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Наше опитування

Всього відповідей:

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
П`ятниця, 29.03.2024, 15:20
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Головна » 2011 » Листопад » 18 » Виховують захисників і патріотів
16:03
Виховують захисників і патріотів
Двадцятиріччя з часу утворення відзначало найпотужніше громадсько-патріотичне і спортивно-технічне об’єднання громадян нашої держави – Товариство сприяння обороні України. На святкуваннях в Острозі, у п’ятницю, 23 серпня, змагалися у стрільбі, нагороджували найактивніших та найвлучніших, згадували славну історію товариства.

Розпочалося святкування спортивними змаганнями з кульової стрільби, у яких взяли участь представники різних поколінь – молодь, люди середнього і старшого покоління, бо організатори не відмовляли нікому у можливості позмагатися у точності стрільби. У той час, коли судді підраховували «вибиті» очки, для бажаючих було організовано екскурсію класами спортивно-технічного клубу ТСОУ. За підсумками змагань, кращим стрільцем став Микола Зеленюк, друге місце посів Андрій Максимчук, а третє – Валерій Ящук. Їм було вручено грамоти товариства та райвійськкомату.

Голова Острозької райміської організації ТСОУ Дмитро Волянюк, виступаючи на урочистих зборах з нагоди 20-річчя ТСОУ (на знімку), говорив про роль Товариства сприяння обороні України у захисті Вітчизни в роки війни і післявоєнний час, згадував попередників ТСОУ, вів мову про підготовку молоді до служби в армії, військово-патріотичне виховання, розвиток спортивно-технічних видів спорту. Він коротко зупинився на сторінках з історії Рівненської обласної організації та Острозької райміської. Зокрема, зазначалося, що до неї входить 46 первинних осередків, які нараховують 5246 членів, 19 спортивно-технічних секцій, у яких займається 238 осіб. У товаристві проводиться робота військово-патріотичного спрямування – вивчення історії України, розповідається про діяльність її Збройних сил, організовуються тематичні вечори «Солдатами не народжуються», екскурсії до музеїв, впорядковуються могили загиблих у роки Другої світової війни солдатів, проводяться зустрічі з ветеранами Великої Вітчизняної війни, воїнами афганської війни, організовуються змагання з технічних та військово-прикладних видів спорту, заходи з орієнтації на військові професії та ін. Має Острозька райміська організація ТСОУ певні досягнення на змаганнях обласного рівня – про це вже не раз писала наша газета.

Завершуючи свій виступ, Дмитро Олександрович привітав членів товариства зі святом, побажав міцного здоров’я, успіхів у роботі та житті. За активну участь у роботі товариства грамотами райміської організації ТСОУ нагороджений Петро Білюк, Всеволод Ковальчук, Валерій Ящук, Олег Камінський, Володимир Бобрик, Микола Зеленюк, Іван Іванів.

В обговоренні доповіді взяв участь член комітету райміської організації ТСОУ Всеволод Ковальчук, Острозький райвійськком, підполковник Олександр Шайдюк, який акцентував увагу присутніх на внеску членів ТСОУ і його попередників у зміцнення обороноздатності СРСР у минулому, особливо під час Великої Вітчизняної війни та України сьогодні. Від імені комісаріату він привітав членів ТСОУ з ювілеєм та вручив грамоти найкращим працівникам товариства – Миколі Юрчуку, Павлу Форсюку, Сергію Брезицькому.

Начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Ірина Волянюк привітала ювілярів від імені міської влади, а голова Острозької районної ради Рустам Хутиз від районної. У теплій і дружній атмосфері, спілкуючись, пригадуючи минуле, окреслюючи плани на майбутнє, завершилися святкування з нагоди 20-річчя Товариства сприяння обороні України.
Переглядів: 613 | Додав: sdfy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: