Форма входу

Пошук

Архів записів

Календар

«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Наше опитування

Всього відповідей:

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
П`ятниця, 19.04.2024, 17:33
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Головна » 2012 » Травень » 23 » З родини йде життя людини
05:45
З родини йде життя людини

Прекрасне свято «З родини йде життя людини» підготували і показали першокласники КЗ «Острозька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ст. Рівненської облради» із своїми наставниками для батьків, педагогів та учнів у п’ятницю 23 березня. Яскраві костюми, щирість і відкритість дітей зробили захід цікавим, неординарним і патріотично спрямованим.

Актова зала зустріла всіх святково вбраною у стилі української хати – зверху над сценою знаходилась ікона, на завісах сцени і її задньому плані, де великими літерами було виведено тему свята, прикрашали вишиті рушники. На столику перед сценою, застеленому біленькою скатертиною, на рушниках знаходилися пироги та інші традиційні страви української родини. На стінах було розміщено дитячі малюнки та іграшки.

Почався захід звуками пісні «Роде наш красний». Вихователі 1 класу Віра Псюк та Галина Базилишина, звертаючись до присутніх у залі і своїх вихованців, які у яскравих вишиванках зайняли місце в одному із кутків сцени, зазначили (словами і мовою жестів), що у них, крім власної родини, є ще інша – шкільна. Із нею вони крокують країною Знань. Аби краще зрозуміти про що йтиметься на святі, ведучі розповіли, що означають терміни «сім’я», «рід», «берегиня», «обереги», «оселя», «народ», «світлини», «свято». За давньою українською традицією юна вихованка закладу Руслана Рудяк на вишитому рушнику вручила хліб-сіль заступнику директора школи-інтернату з виховної роботи Оксані Трофимчук.

Впродовж свята діти показували і розповідали про дерево свого родоводу, світлини, розпочали формувати фотоальбом класу. До сонечка, яке з’явилось на сцені із написом у центрі «Моя мама мов…», юні учасники свята прикріплювали промінчики, на яких написали одним словом характеристику їх найрідніших людей – «квіточка», «пташечка», «сонечко», «ягідка», «фея», «білочка». А ще під час свята першокласники грали у різноманітні навчальні ігри, співали (звісно – з допомогою жестової мови), танцювали, декламували вірші, пригадували прислів’я та приказки про сім’ю, родину, злагоду, відгадували загадки і навіть показали казку «Ріпка», переглянули на великому екрані комп’ютерну презентацію «З родини йде життя людини». Вихователі закликали своїх вихованців знати свій родовід, зберігати пам’ять про нього, любити батьків, своїх наставників та Батьківщину, що є обов’язком перед минулими і майбутніми поколіннями. Йшла мова і про шкільну родину. «Дуже важливо, щоб у родині завжди панували злагода і повага до усіх її членів. Адже з родини йде життя людини» – резюмували ведучі.

Підбиваючи підсумки свята, ведучі закликали своїх вихованців і всіх присутніх у залі дітей поважати мам, татусів, бабусь, дідусів допомагати їм у всьому і завжди, бути чемними, ввічливими, щирими, дружніми, старанно навчатися, зростати працьовитими і добрими людьми, пишатися своєю родиною, любити рідних та свою Батьківщину. Заключним акордом свята стала пісня про Україну.

– Готуючи свято, ми намагалися зробити так, щоб діти ближче познайомились із оберегами української родини, – розповідає вихователь 1 класу Галина Базилишина. – Починаючи з першого класу, важливо пробудити у дітей пізнавальні інтереси до історії свого родоводу, української нації, її культури і побуту. Це стане основою для виховання глибокого почуття любові до батьків, свого роду, шани до їхньої праці.

Іван МОЧЕРНЯК
Переглядів: 1196 | Додав: sdfy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: